Kategóriák: Hírek

A hétvégén kikapcsolják a vasúti sorompók egy részét

Mint korábban írtuk, a hétvégén feszültség alá helyezik a villamos felsővezetéket a vasútvonalunkon. A villanymozdonyos vizsgálatok elvégzéséhez a vasúti átjárókat fedező biztosítóberendezések kikapcsolása szükséges, így térségünkben több vasúti átjárónál nem fognak működni a sorompók és a fényjelzők.

2017. november 10-én, pénteken 21:45-től, várhatóan 2017. november 12-én, vasárnap hajnali 3-ig az alábbi vasúti átjárok berendezését kikapcsolják, azokat jelzőőrök fedezik: Esztergom-kertváros (Székely Mihály utca Dorog felé, Kenyérmező major felé, Dobó István utca), Esztergom (Retek utca, Dorogi út), Piliscsév (bekötő út – vasúti megálló), Pilisjászfalu (Kápolna utca), 117-es út (10-es úti elágazás, jelzőlámpás csomópont).

A 117-es út és 10-es út jelzőlámpás csomópontjában a jelzőlámpák villogó sárga jelzést adnak.

Továbbá nem megerősített információk szerint szombat éjjel egy Flirt típusú villanymozdony is végigsuhan a frissen villamosított vasútvonalunkon.

Mindemellett az még kérdéses, hogy milyen mozdonyokat helyeznek majd üzembe a pályákon, hiszen a projekt csúszása miatt az ide szánt Flirt típusú vonatokat máshol már egy ideje használatba vették. Egyébként darabonként a Flirt motorvonatok ára meghaladja a másfél milliárd forintot.

Fotó: mavcsoport.hu