Kategóriák: DorogHírek

Dorog, az élhető város – Dorogi körút

A Kulturális Örökség Napok keretében Dankó Kristóf főépítész Dorog, az élhető város – Dorogi körút címmel tartott vetítettképes előadást a művelődési házban szeptember 12-én – írja a Közhírré Tétetik magazin.

A Dorog Város Barátainak Egyesülete szervezésében megtartott találkozón a bányászati hagyományainkra (középületek, városszövet) épített, a városi mottót – „Jövőnket építjük, de múltunkat nem feledjük!” – szem előtt tartó városfejlesztésről szólt a főépítész. A Gáthy Zoltán Városi Könyvtár és Helytörténeti Múzeum 2014-es felújítása után 2015-ben adhattuk át a városlakóknak a Schmidt Sándor Agorát – mondta. – Hamarosan az elnyert 150 millió forintos pályázati pénznek köszönhetően megújul a Zrínyi-iskola is. Ezzel a főút, a város központja rendezett, élhető kisvárosi képet mutat nem csak az itt élőknek, de az idelátogatóknak is.

Az Esztergomi úti buszmegálló mellett 2019-re elkészül a Reimann Bányászattörténeti Miniverzum. A főépítész szólt a vasútfejlesztésről, ahogy a vasúti épület megújításáról. Majd a dorogi sportközpontba tervezett beruházásokat mutatta be, köztük a jövőre átadandó új birkózócsarnokot. Megszépül és energetikailag korszerűsödik a Petőfi-iskola épülete, amelyre szintén uniós forrást nyert városunk. Az áprilisban átadott Kalandorka mellett a Széchenyi lakótelepen a tervek szerint rekreációs park készülhet a következő években. Az önkormányzat beadott egy pályázatot a Mária utca megújítására is, amelynek része lesz egy termelői piac kialakítása.

Dorog Város Barátainak Egyesületi legközelebbi ülésén (a művelődési ház, október 10. 17.00) Lieber Tamás, a BEBTE elnöke tart élménybeszámolót norvégiai útjukról.

Forrás: Közhírré Tétetik
Fotók: Dorog Város Önkormányzata

Megosztás