Halálos gázolás: a rendőrség a lakosság segítségét kéri

Szeptember 23-án, szombaton 1 óra 55 perc körül, a 1111-es számú út 20. kilométerszelvényében – Pilisszentkereszt külterületén – egy személygépkocsi eddig tisztázatlan körülmények között elütött egy gyalogost. A férfi olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A balesetet követően a rendőrök egy járművezetővel szemben intézkedtek Esztergom területén, aki az elsődleges helyszíni szakértői vizsgálatok alapján a balesettel nem hozható összefüggésbe. A baleset körülményeit a Szentendrei Rendőrkapitányság segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének gyanúja miatt vizsgálja.

A rendőrség felhívást tett közzé, miszerint egy sötét színű, Opel Kadett típusú személygépkocsit keresnek, továbbá tanúk jelentkezését kérik a balesettel összefüggésben.

A Szentendrei Rendőrkapitányság folytat eljárást segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

A nyomozás során beszerzett adatok alapján a szentendrei rendőrök a gázolással összefüggésben keresnek egy sötét színű – feltehetően fekete – Opel Kadett típusú személygépkocsit, amelynek első szélvédője betört, jobb első karosszériaelemei rongálódtak.

A Szentendrei Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a balesetről információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen vagy telefonon – munkaidőben – a Szentendrei Rendőrkapitányságon (Szentendre, Dózsa György út 6/a. szám) a 06-26/502-400-as telefonszámon, vagy hívja a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-1/236-2883-as telefonszámon. Továbbá névtelensége megőrzése mellett bejelentést tehet az ingyenesen hívható a 06/80/555-111-es „Telefontanú” zöld számán vagy a 107-es, 112-es központi segélyhívó számok valamelyikén. A bejelentéseket a rendőrség bizalmasan kezeli.

FRISSÍTÉS: A rendőrség megtalálta Dobogókőn a keresett autót, illetve a gázolással gyanusítható embereket!

Forrás: police.hu
Fotó: illusztráció