Kategóriák: DorogHírekSport

Úszótanfolyam Dorogon

Szeptembertől újra ellepik az óvodás-, illetve az iskolás gyerekek a dorogi uszodát.

Délelőttönként testnevelés óra keretében az ovis csoportok, illetve az iskolás osztályok érkeznek az Új-Hullámhoz, hogy a szakképzett testnevelőtanárok, oktatók megtanítsák őket úszni. Délutánonként viszont azoké a főszerep, akik heti 1 vagy 2 alkalmas úszásoktatásra érkeznek az uszodába. Ezt a sportágat az Új-Hullámnál már 4 éves kortól lehet kezdeni. A legkisebbek a kellemes hőmérsékletű tanmedencében, játékos feladatok által tanulhatják meg a sport alapjait. Akik már tapasztaltabbak, de az úszástudásukat még van hova fejleszteniük, szintén csatlakozhatnak az úszásoktatáshoz, hiszen a mélyvizes órákon van lehetőség a technikát finomítani, illetve állóképességet szerezni.

Az órák minden nap 16:00-tól óránkénti váltásban kezdődnek, és bár a tanfolyamok már elindultak, egyes csoportokhoz van még lehetőség csatlakozni.

De nézzük csak, hogy miért is jó az úszás:
– Fejleszti az állóképességet
– megmozgatja az összes izmot,
– fokozza a szellemi teljesítményt,
– csökkenti az asztmás tüneteket,
– megelőzhető a gerincferdülés és a rossz testtartást,
– segít a megfelelő keringési rendszer kialakításában,
– a többi sportághoz képest elenyésző a sportsérülések valószínűsége.

Hosszan sorolhatnánk még, hogy miért épp az úszás a legmegfelelőbb sportág az Ön gyermeke számára is, hiszen számtalan élettani előnnyel jár hosszútávon. Nem is beszélve arról, hogy ha ősztől az Új-Hullám SE-nél úszik a gyermeke, jövő nyáron már nem kell aggódnia, ha vízpart mellé mennek nyaralni.

Vigye el a gyermekét a dorogi Nipl Stefánia Uszodába, és nézze meg Ön is, hogy mennyit tud fejlődni hónapról hónapra, és hogy mennyire megszereti majd az uszoda légkörét.

Bővebb információ, jelentkezés: www.ujhullamse.hu | +36 30 545 3909