Kategóriák: HírekSport

Sporttörténelmet írtak a pilisi kerékpárosok

Az ausztráliai montenbike Világbajnokságon a Pilis Cross Country Club (PCCC) versenyzői csapatváltóban és egyéniben is fantasztikus eredményeket értek el értesült a varkapu.info

A csapatváltó a nagyszerű 9. helyet érte el Benkó Barbara (Pilisvörösvár), Dina Márton, Fetter Erik (Pilisvörösvár), Buzsáki Virág (Piliscsaba) és Valter Attila közreműködésével.

A pilisi sportolók egyéni számokban is elindultak: Benkó Barbara pedig 9. helyezett lett a versenyen. Buzsáki Virág junior kategóriában 11. helyen zárt, míg Fetter Erik 28-ként tekert be a célba. Ez egyben sporttörténemi pillanat is, hiszen a pilisvörösvári sportoló az első magyar kerékpáros, aki világbajnkságon a legjobb tízbe tekerte be magát.

„Nyugodtan mondhatom hogy életem egyik legkeményebb és legjobb versenye volt! Mélyről indultam, de örülök, hogy meg tudtam mutatni, mire vagyok képes! Nagyon hálás vagyok edzőm, Lengyel Tamás munkájáért és segítségéért, bármiről is legyen szó, ez legalább annyira az ő sikere is! Otthoni kis háttércsapatom és családom nélkül ez biztosan nem sikerült volna! Köszönöm!” – olvasható Benkó Barbara Facebook-oldalán.

Forrás: varkapu.info
Fotó: PCCC Facebook oldala