Vádat emeltek a drogériás tolvaj ellen

Néhány napja írtuk, hogy vádemelési javaslatot tettek az a férfi ellen, aki Esztergomon kívül az ország számos drogériájából kozmetikumokat lopott. A férfi néhány hónap alatt 9 város drogériáiból több mint kétmillió forint értékben tulajdonított el termékeket. Az Esztergomi Járásbíróság most vádat emelt ellene.

Az Esztergomi Járási Ügyészség nagyobb értékre, üzletszerűen elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat az előzetes letartóztatásban lévő 31 éves férfivel szemben, aki drága kozmetikai termékek lopására szakosodott.

Az elkövető 2016. november és 2017. február között budaörsi, esztergomi, kecskeméti, keszthelyi, oroszlányi, solymári, székesfehérvári, szolnoki, zalaegerszegi áruházakból, illetve drogériákból lopott kozmetikumokat, többek között drága arckrémeket, szérumokat, testápolókat, szempillaspirálokat, alapozókat. Olyan is előfordult, hogy a férfi ugyanabból az áruházból pár hét leforgása alatt háromszor lopott. A férfi a lopásokat úgy követte el, hogy a termékeket kivette a dobozukból, majd azokat a nadrágjába, illetve a kabátjába rejtette, míg az üres dobozokat az üzletek polcain eldugta.

A férfi összesen 2.022.707 forint értékben lopott kozmetikai termékeket.

Az elkövető tagadja a terhére rótt bűncselekmények elkövetését, büntetőjogi felelősségéről az Esztergomi Járásbíróság dönt.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség
Fotó: ILLUSZTRÁCIÓ