Újabb támogatás érkezik a TOP keretében Dorogra

A TOP keretén belül áprilisban a Bányászati Miniverzumra 250 millió forint támogatást ítéltek meg. A júliusi sorsolás alapján pedig a Zrínyi iskola energetikai korszerűsítésére 150 millió forint érkezik. Ezen felül térségünk több települése is jelentős összeggel gazdálkodhat.

Újabb településfejlesztési támogatásokról döntött a Komárom-Esztergom megyei önkormányzat, 2,3 milliárd forint értékben – mondta a megyei közgyűlés elnöke hétfői sajtótájékoztatóján.

Popovics György kiemelte, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) elsőkörös pályázatai keretében 17,2 milliárd forint fordítható beruházásokra, az összegből 16,5 milliárd forint pályázati forrás felhasználásáról már pozitív döntés született. Komárom-Esztergom megye TOP-kerete 26 milliárd forint.

A mostani döntés során 4 város és 16 község jutott támogatáshoz. Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítésére  1,2 milliárd forintot használhatnak fel. A nagyobb, csaknem 150 millió forintos beruházások közé tartozik egy dorogi iskola, a pilismaróti óvoda és sportcsarnok, valamint a tokodaltárói óvoda és községháza felújítása.

Barnamezős területek felújítására Bábolna 590 millió, Komárom 570 millió forintot nyert el. Horváth Klára, Bábolna polgármestere az MTI-nek elmondta, az egykori téglagyár helyén, csaknem héthektáros területen egy szabadidőparkot alakítanak ki. A park a tervezett meleg vizes fürdő szomszédságában épül meg.


+ Bábolna 590.000.000 Ft

Forrás: MTI, Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat