Kategóriák: DorogHírekSport

Ingyenes vízilabda táborokat szerveztek Dorogon

A Magyar Diáksport Szövetség támogatásának köszönhetően idén nyáron két turnusban vízilabdatábort indított az Új-Hullám Sport Egyesület Dorogon, amelyben a környékbeli gyerekek ingyen vehettek részt.

A tábori turnusoknak olyan nagy sikere volt, hogy már a kiherdetést követő néhány napon belül meg is teltek a táborok. A turnusonkénti 30 gyermekre naponta 2 vizes foglalkozás várt. Megismerhették a vízilabdázás alapjait, szárazföldi gyakorlatokat végeztek és nem utolsó sorban sokat úszhattak. A vízilabda táborokra június 19-23., illetve június 26-30. között került sor a Nipl Stefánia Uszodában.

Az első hét elején a reggeli gyülekező után a gyerekek megismerkedtek egymással és a velük foglalkozó edzőkkel.  A bemelegítés után szárazföldi labdagyakorlatok következtek, a gyerekek igyekeztek elsajátítani a pontos és szabályos labdatartást. Ezt követően felmérték a gyerekek úszástudását és az erőnlétét. A vizes játékok során a leúszások mellett labdás feladatokat is tartottak. Délután a gyerekek kartempóját és lábtempóját fejlesztették deszkával, illetve passzolási feladatokat végeztettek velük. A két vizes edzés közötti szárazföldi edzésen általános gimnasztikai feladatokat végeztek a gyerekekek, a sportágra jellemző rávezető gyakorlatokkal színesítve. A harmadik és az ötödik napon a szárazföldi edzésen játékos sportfoglalkozást végeztek a gyerekek.

A második héten is hasonló munkát végeztek a résztvevők. Ezen a héten már magasabb minőségű munkát végezhettek, mert a leigazolt játékosok mellett több jó úszóképességű újonc jelent meg a foglalkozásokon, mint az első héten.

Fotók, forrás: Új-Hullám SE