Új tűzoltók és jutalmazott rendőrök megyénkben

Június 28-án, hat új tűzoltó kezdte meg a szolgálatot megyénkben, köztük Szakály Ádám Esztergomban. Június 29-én, pedig a rendőrségre irányult a reflektorfény, hiszen az állománygyűjtés keretében jutalmazták megyénk rendőreit, köztük az esztergomi Szimon Ferenc törzsőrmester is.

A Katasztrófavédelmi Oktatási Központ június 28-i kibocsátó ünnepségén hetvenöt tiszthelyettes tett esküt és állnak szolgálatba az ország különböző hivatásos tűzoltó-parancsnokságain. Velük együtt már közel ezerkétszáz kiképzett tűzoltó került be az elmúlt öt évben a katasztrófavédelem rendszerébe. A újonnan végzett hallgatók közül június 28-án hatan kezdik meg szolgálatukat a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományában. Az őrmesterek jó eredménnyel végezték el a tűzoltó szakképzést. Kállai István és Ragány István Zoltán Komáromba, Szakály Ádám Esztergomba, Hetzmann Hubert Zoltán, Szabó Márk és Szlezák Ákos Tatabányára kerülnek beosztott tűzoltói beosztásba.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, FARKAS GÁBOR rendőr dandártábornok, 2017. június 29-én – állománygyűlés keretében – jutalomban részesítette azokat a kollégákat, akik kiemelkedő, átlag feletti, színvonalas munkát végeztek az elmúlt időszakban. A május hónap „bűnügyese” elismerésben részesítette KLEMENCZ MÁTYÁS rendőr főtörzsőrmestert, a Tatabányai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály nyomozóját, valamint a május hónap „rendésze” címmel SZIMON FERENC rendőr törzsőrmestert, az Esztergomi Rendőrkapitányság körzeti megbízottját. Szolgálati jelet adományozott, 20 év szolgálat után: ANGHELYI LÁSZLÓ rendőr őrnagynak, a Tevékenység-irányítási Központ osztályvezető-helyettesének és KÖRÖS JÓZSEF rendőr őrnagynak, a Tevékenység-irányítási Központ ügyeletvezetőjének, 10 év szolgálat után: ZÖLD EDINA címzetes rendőr főtörzsőrmesternek, a főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály, Forgalomellenőrző Alosztály járőrvezetőjének. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Vezetője kiváló munkája elismeréseként tárgyjutalomban részesítette DR. SZÉKELY GYÖRGY r. alezredest, a főkapitányság Igazgatásrendészeti Osztály osztályvezetőjét.

Fotó, forrás: Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtó és Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője

Megosztás