Facebook Twitter Instagram
    péntek, május 16
    • Impresszum
    • Médiaajánló
    • Adatvédelmi tájékoztató
    Facebook YouTube
    Dorogi-medence Regionális Hírportál
    • Kezdőlap
    • Hírek

      Az esztergomi vasútállomás várótermében őrjöngött

      2025-05-15

      Katasztrófavédelmi ifjúsági versenyt szerveztek Táton

      2025-05-15

      Két napig ingyenes lesz a parkolás Esztergomban

      2025-05-15

      Idén is megrendezik a Kosbort Dorogon

      2025-05-15

      Elkezdődik a Köztársaság úti fasor felújítása

      2025-05-15
    • Települések hírei
      • Dorog
      • Esztergom
      • Esztergom-kertváros
      • Tát
      • Nyergesújfalu
      • Tokod
      • Tokodaltáró
      • Csolnok
      • Leányvár
      • Kesztölc
      • Piliscsév
    • Heti Novella
    • Mesélő tájak és formák
    • Közérdekű
    Dorogi-medence Regionális Hírportál
    Ön itt van:Kezdőlap » Álomrétes
    Dorog

    Álomrétes

    dorogimedence.huÁltala: dorogimedence.hu2017-06-29Nincs hozzászólás3 perc olvasás
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr E-mail
    Megosztás
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest E-mail

    Dorog és térségében sokan beszélik, hogy a legjobb rétest Puksa Edit készíti. Utánajártunk: megkóstoltuk és valóban hívhatjuk nyugodtam a művét „álomrétesnek”.

    Nem mindenki tudja, de a Puksa család már nemzedékek óta foglalkozik cukrászattal, édesapja és édesanyja volt cukrászüzeme – ahol most az Edité is van – a dorogi szolgáltatóház mögött található. A dorogimedence.hu szerkesztősége Puksa Edittel beszélgetett a cukrászati mivolta kapcsán.

    Edit, hogyan szerettél bele a sütemények készítésébe?

    Cukrászcsalád gyermekeként hamar betekintést nyertem a szebbnél szebb torták és sütemények készítésének folyamatába és egy igazi műhely életébe. Tulajdonképpen már akkor krémes volt a kezem és az orrom, mikor azt sem tudtam pontosan hogyan készül egy torta.

    Ha tehettem, ott álltam édesapám illetve a cukrászok mellett és néztem miket varázsolnak. Természetesen a nyalakodás nem maradhatott el. Emlékszem, mindig a lisztes ládában nyúlkáltam és bámulatba ejtett a nagysága, ahogy a hűtőkamráknak is. Felejthetetlen élmény volt számomra, mikor a kemencés bácsi kivette a forró képviselőfánkot a sütőből és kaphattam egy darabot vagy kettőt. Másik nagy kedvenc a frissen sütött piskóta rolád volt, amelynek előszeretettel csíptem le a csücskeit, ezzel nem kis bosszúságot okozva a csemegés hölgyeknek, akik töltéskor nem voltak túlzottan boldogok.

    Mióta foglalkozol sütemények és édességek készítésével?

    Mivel, életem része volt a cukrászat azt mondhatom, hogy elég régóta 🙂 Komolyra fordítva a szót a főiskola elvégzése után másfelé vitt az utam (még nem tudta az ember, hogy mi is akar lenni…), de az életem szerves részét képezte ez a csodás szakma.

    Már munka mellett végeztem el a cukrász iskolát és szereztem másféle tapasztalatot és gyakorlatot a híres Gerbeaud és Gundel ház cukrászatában. Akkor kezdett körvonalazódni bennem, hogy ebben a szakmában szeretnék kiteljesedni. 2013-ban létrehoztam az ÉdesKrémest, így az utolsó 2 évben párhuzamosan dolgoztam a multinacionális cégnél és a torták világában. Aztán több, mint 10 év után 2015-ben jött a döntés és magam mögött hagyva az irodista életet belevágtam a saját vállalkozásomba.

    A sokak által imádott rétesed receptjét édesapádtól örökölted?

    Igen, édesapám pedig még édesanyámnak tanította, aki a mai napig besegít Nekem, hogy az a rétes a legnagyobb gondossággal legyen elkészítve, hű legyen a hagyományokhoz és semmit se veszítsen az élvezeti értékén. „A tésztának lelke van és lélegzik.„

    A rétesen kívül melyek, azok a sütemények, amiket a leggyakrabban rendelnek tőled?

    A formatortákkal és dísztortákkal indítottam az egész vállalkozást így a mai napig ez a fő profilom,az pedig külön öröm, hogy a rétesek is aktív részesei.

    Van olyan édesség, amivel még neked is meggyűlik a bajod?

    Persze, hogy van 🙂 Azt gondolom, addig jó, amíg az ember talál kihívást és új dolgokat a munkájában, különben unalmassá válik. Ide sorolnám a francia desszerteket, tortákat és a nagy kihívást jelentő formatortákat.

    Hol találkozhatunk a finomságaiddal?

    Alapjáratban rendelésre dolgozom, tehát bárki rendelhet a termékeimből, azaz találkozhat velük (információ: www.edeskremes.hu)

    Ezen kívül különböző dorogi rendezvényeken, mint a Kosbor, Bányásznap, Adventi vásár. Idén először Július 7-én és 8-án részt veszünk a Piliscsévi Pincefalu Fesztiválon, ahová Mindenkit szeretettel várunk.

    Köszönjük a válaszokat és reméljük, hogy még sokáig csalsz mosolyt a süteményeiddel az édesszájúak arcára 🙂

    dorogimedence.hu

    Share this:

    • Click to share on Facebook (Opens in new window) Facebook
    • Click to share on X (Opens in new window) X
    • Click to email a link to a friend (Opens in new window) Email
    • Click to print (Opens in new window) Print

    Kapcsolódó bejegyzések

    cukrászat Dorog ÉdesKrémes Puksa Edit rétes sütemény
    Megosztás. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr E-mail
    Előző cikkKislányoknak mutogatta magát a dorogi férfi
    Következő cikk Szirénapróba lesz hétfőn
    dorogimedence.hu

    Kapcsolódó bejegyzések

    Az esztergomi vasútállomás várótermében őrjöngött

    2025-05-15

    Katasztrófavédelmi ifjúsági versenyt szerveztek Táton

    2025-05-15

    Két napig ingyenes lesz a parkolás Esztergomban

    2025-05-15

    A hozzászólások le vannak zárva.

    Tagscherer Kft.
    Plazma Állomás Esztergom
    Richter Gedeon Nyrt.
    Styevola és Fia Kft.
    Copyright © 2025. Designed by ThemeSphere.
    • Dorogi-medencéről
    • Kezdőlap
    • Impresszum
    • Médiaajánló
    • Adatvédelmi tájékoztató

    Írja be a keresendő szót és nyomja meg az Enter billentyűt. Mégsem: Esc.

    Kedves Felhasználó! Tájékoztatjuk, hogy a hírportál felhasználói élményének fokozása érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön a tájékoztatásunkat, illetve az adatvédelmi tájékoztatónkat tudomásul veszi.Elfogadom Elutasítom Bővebben
    Adatvédelmi tájékoztató

    Privacy Overview

    This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
    Necessary
    Always Enabled
    Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
    Non-necessary
    Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
    SAVE & ACCEPT
     

    Loading Comments...