• Kezdőlap
  • Hírek

    Színes kavalkád a bajnai falunapon

    2025-07-30

    Ideiglenes forgalomkorlátozás Dorogon

    2025-07-30

    Százöt iskolában épülhet mászófal az országban

    2025-07-30

    Kerékpárverseny miatt forgalomkorlátozásra kell számítani térségünkben

    2025-07-30

    Nyári táborban tartottak előadást a rendőrök

    2025-07-30
  • Települések hírei
    • Dorog
    • Esztergom
    • Esztergom-kertváros
    • Tát
    • Nyergesújfalu
    • Tokod
    • Tokodaltáró
    • Csolnok
    • Leányvár
    • Kesztölc
    • Piliscsév
  • Heti Novella
  • Mesélő tájak és formák
  • Közérdekű
Facebook Twitter Instagram
szerda, július 30
  • Impresszum
  • Médiaajánló
  • Adatvédelmi tájékoztató
Facebook YouTube
Dorogi-medence Regionális Hírportál
  • Kezdőlap
  • Hírek

    Színes kavalkád a bajnai falunapon

    2025-07-30

    Ideiglenes forgalomkorlátozás Dorogon

    2025-07-30

    Százöt iskolában épülhet mászófal az országban

    2025-07-30

    Kerékpárverseny miatt forgalomkorlátozásra kell számítani térségünkben

    2025-07-30

    Nyári táborban tartottak előadást a rendőrök

    2025-07-30
  • Települések hírei
    • Dorog
    • Esztergom
    • Esztergom-kertváros
    • Tát
    • Nyergesújfalu
    • Tokod
    • Tokodaltáró
    • Csolnok
    • Leányvár
    • Kesztölc
    • Piliscsév
  • Heti Novella
  • Mesélő tájak és formák
  • Közérdekű
Dorogi-medence Regionális Hírportál
Ön itt van:Kezdőlap » Álomrétes
Dorog

Álomrétes

dorogimedence.huÁltala: dorogimedence.hu2017-06-29Nincs hozzászólás3 perc olvasás
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr E-mail
Megosztás
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest E-mail

Dorog és térségében sokan beszélik, hogy a legjobb rétest Puksa Edit készíti. Utánajártunk: megkóstoltuk és valóban hívhatjuk nyugodtam a művét „álomrétesnek”.

Nem mindenki tudja, de a Puksa család már nemzedékek óta foglalkozik cukrászattal, édesapja és édesanyja volt cukrászüzeme – ahol most az Edité is van – a dorogi szolgáltatóház mögött található. A dorogimedence.hu szerkesztősége Puksa Edittel beszélgetett a cukrászati mivolta kapcsán.

Edit, hogyan szerettél bele a sütemények készítésébe?

Cukrászcsalád gyermekeként hamar betekintést nyertem a szebbnél szebb torták és sütemények készítésének folyamatába és egy igazi műhely életébe. Tulajdonképpen már akkor krémes volt a kezem és az orrom, mikor azt sem tudtam pontosan hogyan készül egy torta.

Ha tehettem, ott álltam édesapám illetve a cukrászok mellett és néztem miket varázsolnak. Természetesen a nyalakodás nem maradhatott el. Emlékszem, mindig a lisztes ládában nyúlkáltam és bámulatba ejtett a nagysága, ahogy a hűtőkamráknak is. Felejthetetlen élmény volt számomra, mikor a kemencés bácsi kivette a forró képviselőfánkot a sütőből és kaphattam egy darabot vagy kettőt. Másik nagy kedvenc a frissen sütött piskóta rolád volt, amelynek előszeretettel csíptem le a csücskeit, ezzel nem kis bosszúságot okozva a csemegés hölgyeknek, akik töltéskor nem voltak túlzottan boldogok.

Mióta foglalkozol sütemények és édességek készítésével?

Mivel, életem része volt a cukrászat azt mondhatom, hogy elég régóta 🙂 Komolyra fordítva a szót a főiskola elvégzése után másfelé vitt az utam (még nem tudta az ember, hogy mi is akar lenni…), de az életem szerves részét képezte ez a csodás szakma.

Már munka mellett végeztem el a cukrász iskolát és szereztem másféle tapasztalatot és gyakorlatot a híres Gerbeaud és Gundel ház cukrászatában. Akkor kezdett körvonalazódni bennem, hogy ebben a szakmában szeretnék kiteljesedni. 2013-ban létrehoztam az ÉdesKrémest, így az utolsó 2 évben párhuzamosan dolgoztam a multinacionális cégnél és a torták világában. Aztán több, mint 10 év után 2015-ben jött a döntés és magam mögött hagyva az irodista életet belevágtam a saját vállalkozásomba.

A sokak által imádott rétesed receptjét édesapádtól örökölted?

Igen, édesapám pedig még édesanyámnak tanította, aki a mai napig besegít Nekem, hogy az a rétes a legnagyobb gondossággal legyen elkészítve, hű legyen a hagyományokhoz és semmit se veszítsen az élvezeti értékén. „A tésztának lelke van és lélegzik.„

A rétesen kívül melyek, azok a sütemények, amiket a leggyakrabban rendelnek tőled?

A formatortákkal és dísztortákkal indítottam az egész vállalkozást így a mai napig ez a fő profilom,az pedig külön öröm, hogy a rétesek is aktív részesei.

Van olyan édesség, amivel még neked is meggyűlik a bajod?

Persze, hogy van 🙂 Azt gondolom, addig jó, amíg az ember talál kihívást és új dolgokat a munkájában, különben unalmassá válik. Ide sorolnám a francia desszerteket, tortákat és a nagy kihívást jelentő formatortákat.

Hol találkozhatunk a finomságaiddal?

Alapjáratban rendelésre dolgozom, tehát bárki rendelhet a termékeimből, azaz találkozhat velük (információ: www.edeskremes.hu)

Ezen kívül különböző dorogi rendezvényeken, mint a Kosbor, Bányásznap, Adventi vásár. Idén először Július 7-én és 8-án részt veszünk a Piliscsévi Pincefalu Fesztiválon, ahová Mindenkit szeretettel várunk.

Köszönjük a válaszokat és reméljük, hogy még sokáig csalsz mosolyt a süteményeiddel az édesszájúak arcára 🙂

dorogimedence.hu

cukrászat Dorog ÉdesKrémes Puksa Edit rétes sütemény
Megosztás. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr E-mail
Előző cikkKislányoknak mutogatta magát a dorogi férfi
Következő cikk Szirénapróba lesz hétfőn
dorogimedence.hu

Kapcsolódó bejegyzések

Színes kavalkád a bajnai falunapon

2025-07-30

Ideiglenes forgalomkorlátozás Dorogon

2025-07-30

Százöt iskolában épülhet mászófal az országban

2025-07-30

A hozzászólások le vannak zárva.

Richter Gedeon Nyrt.
Plazma Állomás Esztergom
Styevola és Fia Kft.
Copyright © 2025. Designed by ThemeSphere.
  • Dorogi-medencéről
  • Kezdőlap
  • Impresszum
  • Médiaajánló
  • Adatvédelmi tájékoztató

Írja be a keresendő szót és nyomja meg az Enter billentyűt. Mégsem: Esc.

Kedves Felhasználó! Tájékoztatjuk, hogy a hírportál felhasználói élményének fokozása érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön a tájékoztatásunkat, illetve az adatvédelmi tájékoztatónkat tudomásul veszi.Elfogadom Elutasítom Bővebben
Adatvédelmi tájékoztató

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the ...
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SAVE & ACCEPT