Kategóriák: DorogHírek

Aláírást gyűjtenek a kórházegyesítés ellen

Márciusban írtuk, hogy a Dorogi Szent Borbála Szakkórház és Szakorvosi Rendelőt az esztergomi Vaszary Kolos Kórház fennhatósága alá vonnák. A térségben élők viszont nem szeretnék az összevonást, ezért tiltakozásukat fejezik ki.

Az összevonás hatására valószínűleg Dorogon több szakrendelés megszűnne, vagy átalakításra kerülne, viszont az Állami Egészségügyi Ellátó Központ egyik munkatársa az előző fórumon kijelentette, hogy „egy nagyobb rendszer minőségi garanciát tud biztosítani”. Ma Magyarországon az egészségügyet egyre jobban leépítik, a várólisták mindenhol duzzadnak, ezért is kicsit hihetetlen a „minőségi garancia” ígérete. Dorogon kívül egyébként több környező települést is ellát az egészségügyi intézmény (kb. 40.000 lakost).

A Dorogi Többcélú Kistérségi Társulás és a civil szervezetek tiltakozásukat kifejezve aláírás gyűjtésbe kezdtek. Dorog számos üzleteiben, rendelőiben megtalálhatjuk az aláíró íveket, amit sokan aláírtak már a térségünkből.

Sajnos a mai napig hiteles válasz nem érkezett azzal kapcsolatban, hogy az összevonás hatására milyen sérülések lesznek a dorogi egészségügyben. 2017. május 25-én az Államtitkár úr Dorogra érkezik, hogy egy újabb fórum keretében az önkormányzattal és a Dorogi Többcélú Kistérségi Társulással tárgyaljon az összevonásról. Ekkora kerülnek majd az aláíró ívek az Igazságügyi Minisztérium Államtitkára elé, bizonyítva, hogy a térség lakosai nem értenek egyet a központosítással.

Korábban egyébként már volt egy összevonási időszak, ami Dorogra nézve katasztrofális eredménnyel járt. Reméljük, hogy a mostani tiltakozás hatására meggondolják magukat az egyesítés ötletgazdái.

dorogimedence.hu

Megosztás