Kategóriák: DorogHírek

Megvalósulhat a Bányásztörténeti Miniverzum

A TOP keretein belül Dorog megnyerte a 250 millió forintos pályázatot a Reimann Bányásztörténeti Miniverzum megvalósítására.

Az országban elsőként Komárom-Esztergom megyében vált ismertté a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP) támogatott megyei pályázatok önkormányzatokat érintő első nagyobb csomagja. Az előző évben elbírált 11 projekt után most újabb 80 projekt részesült pozitív elbírálásban, köztük a Dorogra tervezett Reimann Bányászattörténeti Miniverzum. Városunk 250 millió Ft-ot nyert a pályázaton a hazánkban egyedülálló (a föld fölötti Dorogot és a föld alatti bányajáratokat is bemutató) kiállítóteret is tartalmazó épület megvalósítására.

Mint korábban írtuk, a TOP pályázatok eredményeit a Tatabányán megtartott sajtótájékoztató keretében hirdették ki április 12-én.
A korábbi évek nyertes pályázatai után további 80 (76) pályázat támogatását jelenthették be több mint 12,7 milliárd Ft értékben, amely 49 önkormányzatot érint és 5 egyéb szervezetet. A megyében a támogatásoknak köszönhetően többek között iparterületek kerülnek kialakításra és fejlesztésre, helyi piacok fejlődhetnek, turisztikai látogatóközpontok nyílhatnak meg, a megye több településén bölcsődék és óvodák újulnak meg, de közintézmények – iskolák, óvodák, polgármesteri hivatalok, sportlétesítmények, könyvtár – épületenergetikai korszerűsítéseire, egészségügyi és szociális alapellátás fejlesztésére is sor kerül.
A turisztika területén a megye bányászati-ipartörténeti örökségét bemutató Bányászattörténeti Miniverzum kialakítására kerülhet sor Dorogon.

Videó Bakos Géza terveiről, a három pályázat közül végül nem ez lett a nyertes pályázat, ezért csak illusztrációnak szolgál:

Fotó, forrás: dorog.hu