Kategóriák: HírekKék hírekTát

Ismét több tűzesethez riasztották térségünk tűzoltóit

Kedden Sárisápon és Nyergesújfalun égett az aljönvényzet, szerdán pedig Táton és Nagysápon. Nagysápon egy családi ház melléképülete is teljes terjedelemben égett.

Kedden Tatabányán és Sárisápon harminc négyzetméteren égett az avar és a nádas, míg Oroszlány, Nyergesújfalu és Ács területén egy-egy hektáron pusztítottak a lángok. Az eseteknél a tatabányai és a nyergesújfalui hivatásos, az ácsi, az oroszlányi és a nagyigmándi önkormányzati, valamint a sárisápi és a tokodi önkéntes tűzoltók avatkoztak be.

Szerdán Táton, Környén, Tatabányán száz-kétszáz négyzetméteren égett a száraz fű, míg a tatabányai Baromállási dűlőnél, Oroszlányban és Naszály közelében egy-egy hektáron, Nagysápon viszont hat hektárnyi területen égett a nádas és az aljnövényzet. A lángokat a nyergesújfalui, a bajnai, a komáromi és a tatabányai hivatásos, az oroszlányi önkormányzati, valamint a környei, a kecskédi és a komáromi önkéntes tűzoltók oltották el.

Teljes terjedelmében égett egy nagysápi családi ház melléképülete szerdán délután a Sápítóhegyi úton. A helyiséget borospinceként használták. A nyergesújfalui és a bajnai hivatásos tűzoltók megakadályozták a lángok továbbterjedését, senkinek nem esett baja.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Fotó: Sárisáp ÖTE