Kategóriák: DorogEsztergomHírek

Katasztrófavédelmi vetélkedő a Palatinus-tó partján

Az idén is megrendezte az Esztergomi Katasztrófavédelmi Kirendeltség a hagyományos, felmenő rendszerű ifjúsági katasztrófavédelmi vetélkedőjét. A Palatinus-tó partján 115 diák mérte össze tudását.

A csapatvetélkedők előtt Stolczenberger Tibor tűzoltóezredes és Dankó József Dorog alpolgármestere köszöntötte a résztvevőket – írja Dorog Város a honlapján.

A vetélkedő kezdetén a tűzoltó eszközök felismerését a veszélyes anyagot szállító jármű balesete követte, majd elsősegélynyújtásból adtak számot a diákok. A rendőrség egy közúti baleset során végrehajtandó szabályokat ismertette meg résztvevőkkel. A vetélkedőn az árvízi ismeretek is helyet kaptak, ahol védmű építése volt a feladat, majd a katasztrófa helyzetek során végrehajtandó magatartási szabályokból adtak számot a gyerekek.

Hatalmas sikert aratott a füstsátor, ahol valós helyzetet szimuláló korlátozott látási viszonyok között kellett végrehajtani sérült személy és tárgy kimentését. A teszt állomáson pedig – tűzoltósági, iparbiztonsági és polgári védelmi totó, valamint Dorog város helytörténete várta a résztvevőket.

Az eredményhirdetést követően a legjobban teljesítő csapatok tovább jutottak a megyei döntőbe.

A 2017. április 11-én, Esztergomban tartandó megyei döntőre a következő csapatok jutottak tovább:

Általános iskolás kategóriában:
1. Dobó Katalin Gimnázium 3-as csapata, Esztergom
2. Arany János Általános Iskola, Lábatlan
3. SKKÁI Cser Simon Tagiskola, Annavölgy

Középiskolás kategóriában: 
1. Dobó Katalin Gimnázium 1-es csapata, Esztergom
2. Zsigmondy Vilmos Gimnázium és Informatikai és Egészségügyi Szakközépiskola 1-es csapata, Dorog
3. Dobó Katalin Gimnázium 2-es csapata, Esztergom

A vetélkedőt támogatta: Dorog Város Önkormányzata, Szalánczay Péter – Öböl Music Beach, Baumit Kft. – Dorog, Sarpi Dorog Kft. – Dorog, Richter Gedeon Vegyészeti Gyár Nyrt. – Dorog, Farkas Transz – Tokod, Start Kft – Sárisáp.

Forrás: dorog.hu
Fotók: Madarász Tímea