Kategóriák: EsztergomHírek

Időseknek tartott előadást a rendőrség

Esztergom környékén is sokan bedőlnek a csalóknak. Ezért játékos feladatokkal, előadásokkal próbálják segíteni az esztergomi rendőrök az idősek mindennapjait.

Játékos foglalkozásokkal, előadásokkal próbálja megkönnyíteni az Esztergomi Rendőrkapitányság az idősek mindennapi életét. A helyi rendőrség munkatársai rendszeresen beszélnek ennek a korosztálynak a trükkös betörésekről, ugyanis a bejelentések alapján még mindig sokan bedőlnek a csalóknak. Esztergomban kvízjátékkal várták az időseket – értesült a kemma.hu.

Megyénkben az elmúlt néhány hónapban több trükkös csalással kapcsolatos bejelentés is érkezett a rendőrkapitányságokra. A legtöbb sértett az idősebb korosztályból került ki. A megyei rendőr-főkapitányság közleménye szerint a csalók olyan indokokkal próbálnak bejutni a lakásokba, mint a villanyóra-leolvasás, újság- vagy papírgyűjtés. Akadt olyan is, aki rosszullétre hivatkozott, vagy azt mondta, hogy egy szolgáltató munkatársa, és pénzt hozott az ügyfélnek, amit azonnal fel kell váltani.

Néveri Péter Edvárdné rendőr főhadnagy elmondta a kemma.hu-nak, hogy az esztergomi előadások célja, hogy felhívják az idősek figyelmét arra, hogy legyenek körültekintőek, hiszen így sok bajtól meg tudják óvni magukat.

Az évek során már többször tartott a helyi rendőrkapitányság hasonló foglalkozásokat ennek a korosztálynak bűn- és baleset-megelőzési témakörben. Ezúttal egy kvízjátékkal várták őket, amelyben az előző előadásokhoz kapcsolódó kérdéseket kellett megválaszolniuk.

A játék arra hívta fel a figyelmet, hogyan tudnak magukra és egymásra is vigyázni, milyen eszközökkel tudják felszerelni a lakásukat, amik egyszerűek, olcsóak, viszont a biztonságukat nagyban elősegítik. Szó volt arról, hogy miért hasznos a jószomszédi és baráti viszony, hogyan kell helyesen közlekedniük és, hogy mekkora hatással vannak ők az unokáikra.

A szakemberek szerint a trükkös lopások egy egészséges bizalmatlansággal és odafigyeléssel a legtöbb esetben megelőzhetőek. Amennyiben valaki úgy érzi, hogy mégis bűncselekmény áldozatává vált, haladéktalanul tárcsázza a 112-es központi segélyhívót!

Fotó, forrás: kemma.hu