Sokan ültek a volán mögé ittasan

Március 15-én, sokan döntöttek úgy, hogy ittasan is a volán mögé ülnek. Csak a környéken 4 sofőrt büntettek meg, köztük egy 80 éves esztergomi lakost is.

Ittasság gyanúja miatt állítottak elő mintavételre egy 80 éves esztergomi lakost a rendőrök. A férfi március 15-én 8 óra 50 perckor Esztergomban, a Visegrádi úton haladt járművével, amikor ellenőrizték a járőrök. A gépkocsivezető beismerte, hogy reggel pálinkát fogyasztott. A rendőrök a férfi vezetői engedélyét átvételi elismervény ellenében elvették.

A rendőrök március 15-én 14 óra 41 perckor Esztergom-kertváros területén ellenőriztek egy 32 éves gépkocsivezetőt. Az esztergomi lakos a Temesvári úton haladt egy Ford típusú gépkocsival. A járőrök felszólítására vezetői engedélyét nem tudta átadni, mivel azzal soha nem rendelkezett. A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért mintavételre előállították.

A dorogi járőrök március 15-én 16 óra 41 perckor Bajna belterületén igazoltattak egy gépkocsivezetőt. A rendőrök a 60 éves nagysápi lakos szondáztatták, aminek eredménye pozitív értéket mutatott. A férfit mintavételre előállították és lejárt orvosi érvényességű vezetői engedélyét átvételi elismervény ellenében elvették.

A rendőrök március 15-én 21 óra 53 perckor Esztergomban, a Baross Gábor úton ellenőriztek egy 41 éves helyi lakost. A férfi egy Suzuki típusú járművel haladt, amikor ellenőrizték a járőrök. A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért mintavételre előállították, vezetői engedélyét elvették.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal és mások életét is veszélyezteti!

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság