Kategóriák: EsztergomHírek

Már nem a mi autónk az új Swift

Esztergomtól elköszönt a negyed évszázadig itt gyártott Suzuki Swift modell. Hivatalosan Európának is bemutatkozott a japánok új kompaktja a Genfi Autószalonon.

Az új Swift 10 mm-rel rövidebb teljes hosszban az elődjéhez képest, azonban a tengelytávja 20 mm-rel nagyobb lett. A csomagtér, amely a korábbi Swift leginkább kifogásolható pontja volt 254 l-es lett, 54 l-rel nagyobb, mint a korábbié. Az autó 15 mm-rel alacsonyabb is, azonban 40 mm-rel szélesebb elődjénél.

A mostani Swift egy új generációs platformra épül – megegyezően a Balenóval –, amellyel a jármű össztömege mindössze 840 kilogramm bizonyos felszereltség mellett, azaz 120 kilóval könnyebb, mint elődje. A külsőségeit a széles vállvonal, fekete A-oszlopok és a függőlegesen elrendezett első és hátsó lámpák határozzák meg. Megjelentek a LED-es fényszórók, és a 16 colos könnyűfémű keréktárcsák.

A motorválaszték lényegében ismert már a Baleno révén a jelenlegi kínálatból, az 1,0 l-es Boosterjet benzinmotor (110 LE), az 1,2 l-es Dualjet benzinmotor (91 LE) , valamit az úgynevezett SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki) 90 lóerővel. Ennél a megoldásnál az 1.2 literes szívó motor mellé építettek egy, leginkább az indítást és a hirtelen terheléseket kisegítő elektromos rendszert.

Fotó: (C) Suzuki

Megosztás