Kategóriák: DorogHírek

PET palackból készítettek fogsort a Zrínyisek

Életmentő és egészségtudatos napot tartottak február 17-én a dorogi Zrínyi Ilona Általános Iskolában. A Zrínyi Napok rendezvényeit hagyományosan február közepén szervezi meg az intézmény diák önkormányzata. Ezúttal az egészséges életmódot helyezték a nap középpontjába: mentősök érkeztek életmentő felszereléssel, ápolók kötszeres dobozokkal, sőt még egy disznóláb is előkerült, hogy a sérülések szakszerű ellátását demonstrálják rajta.

A gyerekek lakmuszpapírral próbálgatták a kóla ph-ját, de az otthonról hozott tea ph értékére is fény derült. A fogápolásról kicsiknek és nagyoknak is beszéltek a fogorvosok, sőt házi feladatként otthon óriás fogsort is készített az egyik osztály: pet-palackok aljából, hungarocellből.

Az egyik teremben elsősegélynyújtással kapcsolatos tesztet töltöttek ki a felsősök, majd többek között bemutatták a különböző kötözési módszereket, a fulladás esetén a teendőket.

A gyerekek ezúttal nem csak prospektusokkal, de gyakorlatban használható tudással térhettek haza a színes iskolai diáknapról.

Fotó, forrás: dorog.hu

Megosztás