Kategóriák: EsztergomHírek

Mentsük meg a 100 éves Strandkertet – frissítés

Frissítés: az Esztergomi Önkormányzat ismét közleményt adott ki: Pontatlan, a lakosság megtévesztésére alkalmas hír jelent meg az egyik esztergomi internetes portálon, amely azt állította, hogy bezár a Strandkert. Ez azonban nem igaz!

Az Esztergomban – és a város környékén elő – fiatalok egy újabb közkedvelt szórakozóhelyét záratja be az önkormányzat, méghozzá a 100 éves Strandkertet.

A bezárás ellen egy online petíciót indítottak, amit már 600-an alá is írtak!

Az online petíció itt érhető el>>

Esztergom Város Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy döntött, hogy a Pénzügyi Ellenőrző és Tulajdonosi Bizottság határozatában foglalt javaslattal ellentétben, nem kívánja a Szent István Strandfürdő területén lévő Strandbüfé működésére szolgáló ingatlanrészt bérbe adni, tekintettel arra, hogy a „Városok városa program A) Belváros revitalizációja”, valamint a modern belváros közös fejlesztésének koncepcióterve érinti a strandbüfé területét, ezért a büfé üzemeltetésére bérleti szerződés megkötése nem javasolt.

Hogy pontosan mit takar a revitalizáció, azt nem tudjuk, de ha azt, amit a korábbi ciklusok tapasztalatai mutatnak, akkor semmi jót nem tartogat az esztergomiak számára. Egy valami biztos: amennyiben a Strandbüfé nem nyit ki, úgy mind a helyi, mind a környékbeli fiatalok – és nem csak fiatalok – elveszítenek egy közkedvelt szórakozóhelyet.

A mai napon az igom.hu szerkesztőségébe érkezett egy levél az önkormányzattól, miszerint a Strandkert nem zár be. Viszont ezt a közleményét néhány órával később visszavonta az önkormányzat, miszerint tévesen küldték el a levelet.

Fotó: igom.hu

 

Megosztás