Kategóriák: HírekSport

Pónya Sára megfutotta az olimpiai szintet

A pilismaróti Pónya Sára olimpiai kvótát szerzett a tíz kilométeres női sífutók szabadstílusú főversenyén március 2-án, kedden az északisí-világbajnokságon Oberstdorfban.

Pónya Sára, a mezőny egyetlen magyar indulója 31 perc 18,7 másodperces idővel a 81. helyen végzett a 88 fős mezőnyben, de teljesítménye így is olimpiai kvótát ért.

A sílövészetben is versenyző Pónya Sárának ez volt az utolsó esélye, hogy teljesítse a nemzetközi szövetség által az olimpiai induláshoz előírt szintet, s bár több mint nyolc perccel elmaradt Johaugtól, ezt így is elérte. Ez azt jelenti, hogy – a férfiakhoz hasonlóan – Pekingben nemzet jogán legalább egy magyar női sífutó indulhat majd jövőre.

Pónya Sárától megtudtuk, hogy a pihenésnek és az ünneplésnek még nincs itt az ideje, hiszen az északisí-világbajnokság főversenye után elindult a biathlon kupa sorozat utolsó versenyeire is.

Az előbb említett tíz kilométeres verseny győztese egyébként a norvégiai Therese Johaug volt, aki 23 perc 9,8 másodperces idővel futott be a célba. Az immár 12-szeres világbajnok Johaug címvédéséhez kétség sem férhetett, az első ellenőrzőponttól kezdve élen állt, előnyét pedig fokozatosan növelve hatalmas fölénnyel győzött. Mögötte a svéd Frida Karlsson lett a második, aki egyedüliként tudott Johaughoz képest egy percen belül maradni, míg harmadikként az ugyancsak svéd Ebba Andersson végzett.

Felhasznált források: MTI/fis-ski.com/Hungarian Ski Association
Fotó:
Biathlon Fans Hungary (Pónya Sára egy korábbi versenyen)

Megosztás