Testvére adataival élt vissza

Testvére adataival élt vissza

Hírek, Kék hírek, Nyergesújfalu Comments Off 27

Az Esztergomi Járásbíróság jogerősen ötszázhatvanezer forint pénzbüntetést szabott ki azzal a férfivel szemben, aki a testvére adatait diktálta be rendőri ellenőrzés közben, ezért a biztonsági öv használatának elmulasztása miatti szabályszegés miatt a testvérével szemben szabtak ki közigazgatási bírságot.

A vádirat szerint a rendőrjárőrök 2020. július 20-án az esti órákban Nyergesújfaluban, a Kossuth Lajos úton egy személygépkocsit ellenőriztek, utasait igazoltatták. Az utasok az adataikat bediktálták, a járőrök azokat a központi lekérdező rendszeren keresztül ellenőrizték. Az egyik utas, az elkövető azt hitte, hogy egy korábbi eljárás során részére kiszabott és kifizetni elmulasztott pénzbüntetés miatt körözik, ezért saját adatai helyett testvére valós adatait diktálta be.

Mivel az elkövető nem használta a biztonsági övet, ezért emiatt 10.000 Ft közigazgatási bírságot szabott ki a rendőrjárőr, amely a helyszínen jogerőssé vált, mivel a férfi a szabályszegés tényét nem vitatta.

Az ellenőrzést követő egy hét múlva a közigazgatási bírságot kiszabó rendőrjárőr a vádlott testvérével szemben intézkedett, eközben állapította meg, hogy a bírságolásra okot adó szabályszegést nem a megbírságolt személy követte el.

Az ügyészség indítványa alapján az Esztergomi Járásbíróság a vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben 560.000 Ft. pénzbüntetést szabott ki. A büntetővégzés jogerős.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top