Alvó barátnőjét lopta meg szilveszterkor

Alvó barátnőjét lopta meg szilveszterkor

Dorog, Hírek, Kék hírek Comments Off 21

Az Esztergomi Járásbíróság 150 óra közérdekű munka büntetésre ítélte azt a nőt, aki egy dorogi szilveszteri házibuli közben az őt vendéglátó és alvó barátnőjét, valamint annak testvérét lopta meg.

A vádirat szerint a vádlott a sértett testvérek dorogi lakásában tartózkodott 2018. december 31-én, az egyik sértett vendégeként a szilvesztert a lakásban töltötte, együtt italoztak, majd éjfél után mindketten elaludtak. A másik sértett nem tartózkodott a lakásban, az ő szobájának ajtaja azonban nem volt kulcsra zárva. A vádlott a hajnali órákban felébredt, kihasználta, hogy a barátnője még alszik, ezáltal védekezésre képtelen állapotban van és az ágya melletti kisasztalról eltulajdonította annak 26.990 Ft értékű mobiltelefonját, valamint a bejárati ajtó melletti televízióállvány mellé letett táskájából a sértett 18.000 Ft készpénzét.

Ezt követően a vádlott átment a másik szobába és onnan a szekrényből eltulajdonította a távollevő sértett márkás parfümjét, neszesszerét, benne különböző kozmetikai termékekkel, egy virágmintás női ékszeres dobozt, benne különböző bizsu ékszerekkel és egy karórával, valamint egy ajándékcsomagot. A távollevő sértettől eltulajdonított tárgyak összértéke: 57.394 Ft.

Az eltulajdonított tárgyak közül a vádlott lakóhelyén lefoglalásra és a sértettnek kiadásra került a virágmintás doboz a benne lévő ékszerekkel, ezzel a lopási kárból megtérült 32.645 Ft. A vádlott a mobiltelefont 10.000 Ft-ért értékesítette.

A bíróság a büntetővégzésben a vádlottal szemben 150 óra közérdekű munka büntetést, valamint 4.749 Ft összegű vagyonelkobzást szabott ki 2019. június 20. napján. A büntetővégzéssel szemben az ügyész a vádlott terhére, súlyosítás, azaz végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre elítélés végett tárgyalás tartását kérte.

Az elsőfokú bíróság a 2021. február 2-án megtartott tárgyaláson az elkövetőt ugyancsak 150 óra közérdekű munka büntetésre ítélte, ezért az ügyészség ismét a vádlott terhére, súlyosításért, végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre elítélésért jelentett be fellebbezést.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó / Tatabányai Törvényszék
Borítókép: illusztráció

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top