Vádat emeltek a dorogi pálinkatolvajjal szemben

Vádat emeltek a dorogi pálinkatolvajjal szemben

Dorog, Hírek, Kék hírek Comments Off 38

Vádat emeltek azzal a hajléktalan férfival szemben, aki több dorogi ingatlanba tört be és onnan különböző használati tárgyakat és pálinkát lopott.

A vádirat szerint a férfi 2020. február 05-én szabadult a korábbi szabadságvesztése végrehajtásából, azt követően munkanélküli volt, éjszakai szálláshelyét rendszeresen változtatta, rendszeres haszonszerzésre törekedve követett el bűncselekményeket.

Az elkövető 2020. május 16-án 10 és 12 óra közötti időben egy dorogi családi ház udvarán lévő tárolóhelyiség ajtajának üvegét betörte, majd azon keresztül benyúlva jogtalanul eltulajdonította a sértett 5 liter házi vegyes pálinkáját, 2 db alumínium ereszcsatornáját, 5 db alumínium lábasát és 8 db csatornarögzítőjét. A férfi az 5 liter házi pálinkát 2 nap alatt elfogyasztotta, az alumínium lábasokat értékesítette. A férfi  2020. május 24-e és 25-e közötti időpontban visszatért ide, és onnan tartályt, szita fazekat, saválló csövet, golyós csapot és meggymagozó gépet lopott. Az elkövető  az elvitt dolgokat a sértett ingatlanához közel egy bokros részen elrejtette, majd onnan a meggymagozó gépet és a tartályt elvitte, ezeket értékesítette. A férfinak szándékában állt az elrejtett és a helyszínen maradt további ingóságokért is visszamenni, azonban a sértett észlelte a lopást, ezért május 25-én a rendőröket kihívta, akik elfogták a sértett háza felé közeledő  gyanúsítottat. A bűncselekmény elkövetési értéke összesen 140.500,- Ft.

A férfi 2020. június 12-én 14 óra előtt egy másik dorogi ingatlanra hatolt be a kerítésen átugorva, és az ott álló épület konyha helyiségében a falból megpróbálta kitépni a csaptelepet, de a gyanúsított megijedt, mert a szomszédból zajt hallott, ezért a helyszínt elhagyta. Az elkövető június 13-án ismét visszament a házhoz, majd a mosdó faláról letépte az 5 literes bojlert és azt a hátizsákjába tette.

Egy harmadik sértett ingatlan udvarán felborított és elkezdett szétszerelni egy kukoricafőző gépét azért, hogy azt később darabokban a helyszínről elvéve eltulajdonítsa. Az épülethez éppen akkor érkező sértett és felesége azonban megzavarták a vádlottat, aki ekkor távozott a helyszínről.

A férfi többszörös visszaeső,  őt a bíróság 2017-ben lopás vétsége és más bűncselekmények miatt, mint többszörös visszaesőt 3 év 3 hónap és 15 nap fegyházbüntetésre ítélte, melyet 2018. november 19. napjával töltött ki. Ezt megelőzően a bíróság 2016-ban, mint többszörös visszaesőt lopás vétsége miatt 1 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelyet 2020. február 5. napján töltött le.

Az Esztergomi Járásbíróság a férfi letartóztatását az ügyészség indítványára 2020. június 16. napján rendelte el.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfi letartóztatását tartsa fenn, továbbá fegyházbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje, valamint állapítsa meg, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó
Fotó: police.hu

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top