Elítélték az 52 migránst csempésző bűnszervezet tagjait

Elítélték az 52 migránst csempésző bűnszervezet tagjait

Esztergom, Hírek, Kék hírek Comments Off 91

Nem jogerősen összesen több mint 27 év fegyházbüntetésre ítélte az Esztergomi Járásbíróság annak az embercsempész bűnszervezetnek a tagjait, akik 52 migránst csempésztek Ausztriába.

Az elsőrendű vádlott 2014. június közepét megelőzően bűnszervezetet hozott létre, hogy Szerbiából Magyarországra érkező migránsokat illegálisan Ausztriába szállítsanak egy szerbiai bűnszervezettel együttműködve. A szervezet vezetőjének segítője intézte az egyes szállításokat 100 €/fő összegért, valamint négy gépkocsivezetőt is beszerveztek, akik a szállításokért alkalmanként 150-250 ezer forintot kaptak.

A migránsokat bérelt, zárt rakterű furgonokkal csempészték, az üzemanyagra, autópálya matricákra és mobiltelefon költségekre a sofőrök készpénzt kaptak. A szállításokat végzők rendszerint Ásotthalom környékén lévő elhagyatott, fás-bokros területen vették fel a migránsokat és alsóbbrendű utakon Ausztriába vitték őket. A bűnszervezet 2015. júniusig bezárólag összesen 52 migránst csempészett Ausztriába.

Az Esztergomi Járásbíróságon 2020. szeptember 30-án megtartott tárgyaláson üzletszerűen, bűnszervezetben, folytatólagosan elkövetett embercsempészés bűntette miatt az elsőrendű vádlottat 6 év, a másodrendű vádlottat 6 év 8 hónap, a harmadrendű vádlottat 3 év 10 hónap, a negyedrendű vádlottat 3 év 2 hónap, az ötödrendű vádlottat 3 év 10 hónap, a hatodrendű vádlottat 4 év fegyházbüntetésre ítélte a bíróság.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész három nap gondolkodási időt tartott fenn.

Forrás: Tatabányai Törvényszék / Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top