Tarkón ütötte, majd kirabolta

Tarkón ütötte, majd kirabolta

Esztergom, Hírek, Kék hírek Comments Off 77

Meghosszabbították annak a 22 éves békési férfinak a letartóztatását, aki tavasszal egy idős férfit rabolt ki Esztergomban.

Az indítvány szerint a férfi 2020. március 15-én 20 óra 50 perc körüli időpontban Esztergomban, a Semmelweis úton, a járdán gyalogosan közlekedő 85 éves sértett férfit hátulról nagy erővel a tarkóján megütötte és meglökte azért, hogy értékeit elvegye. A sértett a földre esett, a fejét kövezetbe beverte. Az elkövető ekkor a sértett bal vállán keresztülvetett kézi táskát egy mozdulattal letépte a sértett válláról, melynek során a vállpántot tartó csatok kiszakadtak. A birtokba vett táskával a férfi a helyszínről elszaladt.

A 85 éves sértett a sötét utcán hátulról, meglepetésszerűen, nagy erővel ért támadást korlátozottan volt képes elhárítani.

Az elkövező által jogtalanul eltulajdonított gyöngyvászon táskában voltak a sértett személyes iratai, kulcscsomója, mobiltelefonja, bőr pénztárcája.

A rablás elkövetési értéke 14.600 Ft, amely részben megtérült figyelemmel arra, hogy a nyomozó hatóság a kézitáskát, az irattartóban tárolt közokiratokat, a kulcscsomót és a pénztárcát megtalálta és azt a sértettnek visszaadta.

A békési lakost 2020. május 27-én Debrecenben fogtak el. Az elkövető letartóztatását az ügyészség indítványára az Esztergomi Járásbíróság 2020. május 29-én rendelte el.

Az ügyészség újabb indítványára a nyomozási bíró a letartóztatás határidejét 2020. november 29-ig hosszabbította meg, mert a bűnismétlés veszélye továbbra is fenn áll.

A férfi cselekménye 5-10 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség, police.hu
Fotók: police.hu

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top