Kategóriák: Hírek

Hatásosak a hajnövesztők?

Gyakori tévedés, hogy a haj kihullása csak a férfiakat érintheti, ugyanis a nők is könnyedén áldozatául eshetnek. A genetikai háttér különbözőségei miatt a férfi hajak legádázabb ellensége az allopecia a hölgyek körében ritka, de számos betegség is okozhat hajhullást. Nézzük, mit lehet ellene tenni!

A kiváltó okok

Először elvékonyodó hajszálak, töredezettség, a fejbőr tapintásérzékelésének részleges elvesztése jelentkeznek, aztán beüt a dráma: egyre több hajszálat találunk a kádban. A fésülködésnél egyre többször jön elő az a belső hangunk, amelytől sokan szorongunk, és figyelmeztet, hogy ennek nem lesz jó vége.

Tegyük tisztába a dolgokat! Az egészséges fejbőr 100-150 ezer darab hajszálat táplál, amely függhet életkortól, egészségi állapottól, és meglepő módon még a hajunk színétől is. A vörös és barna hajkorona szálai vastagabbak, de ritkásabbak, míg a természetes szőkéknek akár 40%-kal több hajuk is lehet, amely szálai ugyanakkor vékonyabbak a többiekénél.

A hajhullás napi 60, de akár 100 szálig is egészséges lehet, és a bajok csak efelett kezdődnek. A női hajhullás legfőbb okozója az egészségromlás, melyre íme néhány példa:

  • vitaminhiány,
  • rossz emésztés,
  • gyulladás a szervezetben,
  • tartósan fennálló lázas állapot,
  • a haj devitalizáltsága,
  • hormonális zavarok.

A női hajhullás sokszor lokálisan, foltokban jelentkezik, amelyet könnyen észrevehetünk akár saját magunk is. Ha észleltük, érdemes azonnal orvoshoz fordulni, hiszen igen gyakran ez a szervezetünk egy komoly jelzése az egészségünk megromlásáról.

Kenceficék

Ha a hajhullásunk oka egy másik egészségügyi zavarban keresendő, akkor nincs más dolgunk, mint megnyugodni, hiszen a probléma kezelhető. Az orvosunk tanácsát követve gyógyuljunk meg mihamarabb, mely folyamat során idővel az elvesztett hajszálak is pótlásra kerülnek.

Itt jöhet képbe a hajnövesztő, amely a hajszálak mellett a hajas fejbőrt is vitalizálják – kitágítják az ereket, javítják a keringést, amely hatására több tápanyag jut el a hajhagymákhoz. Egy pakolással és speciális samponnal felgyorsíthatjuk a haj visszanyerésének ütemét, de kizárólag a gyógyulás után érdemes komoly, tartós eredményekre számítani.

A fotó forrása: Nina Buday / Shutterstock.com

Megosztás