Kategóriák: CsolnokHírek

Átadták a Csolnokért díjat

Ünnepélyes zászlófelvonást tartottak augusztus 20-án a csolnoki Szent János parkban. A rendezvényen vehette át Bérces József a Csolnokért díjat.

Az összejövetelen Csolnok Község Önkormányzata és a Csolnoki Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület nevében köszöntötték a jelenlévőket, akik a Csolnoki Fúvószenekar közreműködésével elénekelték a Himnuszt. Ezalatt természetesen felvonták a nemzeti lobogónkat is.

A Szent István napi új kenyeret Rajk János atya áldotta meg, majd Kolonics Péterné polgármester asszony mondott beszédet, aki felidézte, hogy megújult a Bányász Művelődési Ház nagyterme, a Gete utcai óvoda is megszépült, sőt a volt Rákóczi-telepi iskola homlokzata és termei is felújításra kerültek.

A polgármester asszony bejelentette, hogy a Magyar Falu Program keretében 15 millió forint értékben vásárolhatnak munkagépet, mely megkönnyíti a belterületi utak és a közterületek karbantartását. Természetesen a tavaszi járványhelyzetre is kitért, mely kapcsán azt mondta, hogy minden döntésénél az volt a legfontosabb, hogy biztonságban tudja a lakosokat. Egyúttal megköszönte, hogy a lakosok fegyelmezettek voltak és betartották a szabályokat.

Szent István király ünnepét említve úgy fogalmazott: István a magyar államiság szimbóluma, személyéhez legendák sora fűződik. Úgy véli, hogy augusztus 20-a egyben a hálaadás ünnepe, amelyen van miért köszönetet mondanunk.

Idén elmaradt a falunap, így a Csolnokért díjat ezúttal Szent István király és az Új Kenyér ünnepén adták át. Az elismerést 2020-ban Bérces József nyugalmazott polgármester vehette át. A méltatáskor elhangzott, hogy mindig is a falu érdekeit tartotta szem előtt és neki köszönhetően látványos fejlődésen ment keresztül a település. 2008-tól vezeti a Duna-Pilis-Gerecse Vidékfejlesztési Egyesületet.

Bérces József a köszönetnyilvánítás mellett azt mondta, könnyen megvalósíthatta az elképzeléseit, ugyanis a testület és a civil szervezetek is teljes mértékben segítették a munkáját.

A díjátadó után a Csolnoki Fúvószenekar műsora következett, melyben Schmidt-Gubó Krisztina, a zenekar elnöke bemutatta a legújabb hangszereiket.