Kategóriák: Hírek

A legjobb dalok a pókerről és a szerencsejátékról

Nagy az esélye annak, hogy már hallottad mindkét klasszikus pókerdalt. Ha nem, akkor pontosan mit is csináltál a főiskolán?!

A helyes mérték kedvéért egy headbangerrel kezdünk, amely olyan mozgásra késztet, amiről nem is tudtad, hogy lehetséges, míg a második egy sokkal hangulatosabb hangzást ad, amely ideális egy esős napra. Szóval, ha elmúltál 18 és külföldön élsz, tedd fel a fülhallgatót, látogass el a https://icecasino.com/hu -ra nyisd meg kedvenc pókerjátékodat, és kapcsolódj ki egy kicsit!

Ace of Spades – Motörhead

Nagy durranással kezdünk! Ezek a srácok tudták, hogyan kell felpörgetni a dolgokat! A pókerről szóló legnagyszerűbb dalok listájának első helyét joggal illeti az egyik legsikeresebb heavy metal zenekar, a Motorhead. Attól a pillanattól kezdve, hogy a súlyos basszusl felcsendül, egészen addig, amíg ez a három perc alatti 1980-as bomba véget nem ér, léggitározva fogsz ugrálni a házban. Lehet, hogy első hallgatásra nem fogod fel a teljes szöveget, de hamarosan rájössz, hogy tele van szerencsejátékkal kapcsolatos versszakokkal, mint például „pushing up the ante” vagy „double up or quit, double stake or split”. A dalszöveg még a „halott ember kezére” is utal, ami természetesen a fekete ász és nyolcas párokat jelenti.

Desperado – The Eagles

Ez egy hirtelen átmenet, de tarts velünk: tedd fel a fejhallgatót, és tekerd le egy kicsit a hangerőt a maximális élmény érdekében. Don Henley és Glenn Frey, a rockballadák kikiáltott királyai közösen írták ezt az Eagles-számot, amely hemzseg a pókerre való utalásoktól, és minden bizonnyal a valaha volt legjobb pókerdalok közé sorolható. A dal címe talán megtévesztő, de az Eagles nem egy menekülő banditára utal: ehelyett a főszereplő a magányt börtönnek tekinti, és attól fél, hogy egyedül hal meg.

Az Eagles számára az egész életút a sorsolás szerencséjére fut ki: „ne húzd a káró dámát, fiú, ha tud, legyőz” vagy „a kőr dáma mindig a legjobb választás”. A dal az Eagles 1973-as második albumának címadó dalaként jelent meg, és bár kislemezként nem került piacra, hamar a rajongók egyik kedvencévé vált.

Sötét és zord pókerdalok

Egy fokkal lejjebb kapcsolva a hangerőt. Javasoljuk, hogy a következő három pókerdalt a gyűjteményünkben egyedül, fejhallgatóval a fejeden hallgasd meg. Sötét és zord, de mégis érzelmekkel teli és ízig-vérig buja, fenséges vokális előadással, amitől végigfut a hideg a hátadon.

Huck’s Tune – Bob Dylan

Ha láttad a 2007-es Lucky You című filmet, amely egy leendő pókerjátékosról szól, aki kész mindent elveszíteni, hogy helyet kapjon a profik pókerasztalánál, akkor valószínűleg ismered ezt a számot. Bár Dylan konkrét utalásokat tesz a film cselekményére és szereplőire, a kontextustól megfosztva a Huck’s Tune még mindig egy álmodozó, buja dallam, amely azonnal elvarázsol. Bizonyítva, hogy a 21. században is van még néhány ász a tarsolyában, Dylan arról énekel, hogy feladja a szerelmet, hogy egy lehetetlen álmot kergessen. És ezt olyan jól csinálja, hogy bárki könnyen azonosulni tud az olyan dalszövegeivel, mint a „From my toes to my head, you knock me dead”.

Ha a film nem lett volna teljes bukás, Dylan a 2000-es évek legjobb szerelmes dala könnyen megszerezhette volna a második Oscar-díját. De még Oscar nélkül is a Huck’s Tune az egyik legjobb dal marad a pókerről, amit maga a bárd írt.

The Stranger Song – Leonard Cohen

Az 1967-ben megjelent The Man with the Golden Arm című 1955-ös film ihlette Leonard Cohen The Stranger Songja az egyik legjobb pókerdal maradt, még akkor is, ha szövege sokkal többről szól, mint erről a végső kártyajátékról.

A The Stranger Song egy olyan nőről szól, aki folyton olyan férfiakkal való kapcsolatokban találja magát, akik nem hajlandóak megállapodni, ahelyett, hogy a tökéletes nő homályos és megfoghatatlan álmát kergetnék. Leonard „osztóknak” nevezi őket, amiért véletlenszerű kártyakombinációkat osztogatnak, „figyelve arra a lapra, amelyik olyan magas és vad, hogy soha többé nem kell osztania egy másikat”. Belefáradva abba, hogy életében egy másik férfi úgy tette le a kezét, mintha „feladná a póker szent játékát”, a nő feladja, és egy másik férfi után néz, remélve, hogy ezúttal más lesz. A mélységes szöveg Cohen kísérteties basszusával párosulva ezt a számot az egyik legjobb pókerről szóló dallá és az egyik legszebb dallá teszi a viszonzatlan szerelemről.

The Jack – AC/DC

Bár tele van póker utalásokkal (ászok, full house, royal flush), az AC/DC The Jack című számának semmi köze a pókerhez. Az ausztrál rockzenekar 1976-os dala egy történetet mesél el, várjunk csak: egy nemi betegségről. Ha nem tudnád, a „the jack” az ausztrál szlengben a gonorrheát jelenti. Igen, úgy tűnik, hogy az egész zenekar elkapta ezt a nemi betegséget valamikor, és úgy döntöttek, hogy jól szórakoznak a szerencsétlen helyzettel (és egy szupermenő rockdalt csinálnak belőle). Nem megyünk bele az eredeti dalszöveg részleteibe, de a szöveg a rossz higiéniai gyakorlatokra és a kérdéses nő becstelenségére fut ki, emellett egy csomó más szexuális célzást is tartalmaz, mint például: „Her deuce was wild, but my ace was high”. Érted a lényeget. Ami érdekes, hogy az AC/DC az évek során megváltoztatta ennek a számnak a szövegét. Az élő előadásokon észrevehető, hogy a pókerre való utalások közül sok szexuálisan egyértelműbbé vált.

2020. augusztus 22.

Megosztás