Táti nagyszüleitől lopott mobiltelefonokat

Két nap alatt jogerős ítélet született azzal az esztergomi fiatallal szemben, aki táti nagyszüleitől mobiltelefonokat tulajdonított el, hogy adósságát rendezze.

Az Esztergomi Járási Ügyészség kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt, 2020. július 31. napján bíróság elé állított egy bűnügyi őrizetben lévő, különös visszaeső fiatal férfit, aki nagyszüleitől mobiltelefonokat lopott.

Az elkövető 2020. július 30-án 12 óra körüli időpontban nagyszülei táti otthonából ellopta a sértettek tulajdonát képező, összesen 105.000 Ft értékű mobiltelefonját abból a célból, hogy azokat korábbi, 60.000 Ft összegű tartozása ellenértékeként odaadja hitelezőjének.

Az elkövetőt a bíróság korábban, lopás miatt 1 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte.

A nyomozó hatóság a férfit még a bűncselekmény elkövetése napján, 2020. július 30-án elfogta, őrizetbe vette, az ügyészség pedig 2020. július 31. napján bíróság elé állította. Az ügyészség indítványával egyezően a bíróság a vádlottat 4 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyek eltiltásra ítélte azzal, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az ítéletet a terhelt, a védő és az ügyész is tudomásul vette, így az jogerőssé vált.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó