Rázárta a tolvajra az ajtót a bolti eladó

Rázárta a tolvajra az ajtót a bolti eladó

Dorog, Hírek, Kék hírek Comments Off 165

Az Esztergomi Járási Ügyészség lopás vétsége miatt nyújtott be vádiratot egy nővel szemben, akit a bolti eladó a bejárati ajtó bezárásával azért tartott vissza a dorogi helyszínen, mert észlelte, hogy a vevő mobiltelefonokat rejtett a kabátjába.

A vádirat szerint a nő 2020. január 31-én 11 óra 45 perckor megjelent a dorogi boltban, ott az eladóval közölte, hogy a mobiltelefonját szeretné értékesíteni, illetve másik készüléket vásárolni. A vádlott kérésére a bolti eladó több készüléket kitett a pultra, hogy választhasson közülük. Közben az eladó más vevőt is kiszolgált. Az elkövető ezt kihasználva a neki bemutatott és a pulton hagyott készülékek közül a kabátja zsebeibe rejtett egy darab 54.600 Ft értékű, és egy darab 38.900 Ft értékű  mobiltelefont.

Ezt követően a nő közölte az eladóval, hogy mégsem adja el a telefonját, és nem is vásárol semmit, majd az üzletet el kívánta hagyni.

Az eladó azonban a lopást észlelte, ezért az üzlet ajtaját belülről bezárta, és a vádlottat visszatartotta, aki az eltulajdonított telefonokat ezután visszaadta.

A nőt 2018-ban a bíróság csalás vétsége miatt 1 év 2 hó, végrehajtásában 2 év 6 hónapra felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a vádlottat fogházbüntetésre, közügyektől eltiltásra ítélje, továbbá a korábban kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását rendelje el.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top