Nyergesújfalui ingatlanból loptak

Lopás bűntette miatt emeltek vádat két férfi ellen, akik egy nyergesújfalui ingatlanból értéktárgyakat loptak el. Az egyik férfi ellen hamis vád bűntette miatt külön eljárást is indítottak.

Két férfi 2019. augusztus 21. napja előtti napokban többször tartózkodtak a sértett nyergesújfalui albérletében. Ennek során a vádlottak megtudták a sértett munkabeosztását, valamint tudomást szereztek a lakásban található értékkel bíró tárgyakról is, ezért megbeszélték, hogy onnan lopni fognak.

Az egyik férfi 2019. augusztus 21. napján a délelőtti órákban a lakásba behatolt úgy, hogy a zárt bejárati ajtót vállal benyomta, majd onnan a sértett és élettársa értéktárgyait összesen közel 185.000 Ft értékben kivitte, miközben a társa a lépcsőházban figyeléssel biztosította tevékenységét.

A nyomozó hatóság a lakás ajtaját vállal benyomó férfit 2019. augusztus 27-én gyanúsítottként hallgatta ki a lopás bűntette miatt.

A gyanúsítotti kihallgatásán ez a férfi valótlanul azt állította az őt kihallgató nyomozónak, hogy a lopást egy, a kihallgatáson név szerint azonosított barátja javaslatára közösen követték el oly módon, hogy a bezárt ajtót ő maga döntötte be vállával, majd a lakásba a barátja ment be és hozott ki értéktárgyakat.

A férfi a barátját bűncselekmény elkövetésével vádoló állításának hamis voltát az őt kihallgató nyomozó figyelemfelhívását követően feltárta, elismerte, hogy a barátját valótlanul kívánta őt gyanúba keverni. Ugyanezen a kihallgatáson a férfi feltárta azt is, hogy ki volt a lopásban a valódi bűntársa.

A lopás bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség 2020. június 15-én emelt vádat a két férfival szemben, mindkét elkövetővel szemben börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra tett indítványt, a bírósági eljárás folyamatban van.

A hamis vád bűntette miatt külön eljárás indult, ebben az ügyészség 2020. június 26-án ugyancsak vádiratot nyújtott be az Esztergomi Járásbírósághoz, a vádiratban a két ügy egyesítését indítványozta. 

Az ügyészség a hamis vád bűntette miatt benyújtott vádiratban indítványozta azt is, hogy a bíróság a vádlottat börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó