Letartóztatta a bíróság a bűntársait fuvarozó nőt

Letartóztatta a bíróság a bűntársait fuvarozó nőt

Hírek, Kék hírek Comments Off 86

Az Esztergomi Járási Ügyészség a lőfegyverrel visszaélés bűntette és lopás bűntette miatt indult ügyben indítványozta annak a nőnek a letartóztatása elrendelését, aki gépkocsival szállította a társait a betörés helyszínére.

Az indítvány szerint a nő 2020. február 4.-én éjjel társait, két férfit a Süttő területén lévő Szitli dűlőbe szállította, ahol társai ablakbetörés és ajtóbefeszítés módszerével bejutottak egy présházába és onnan szerszámokat, háztartási eszközöket, valamint 3 darab lőfegyvert, 1 darab légpuskát, 1 darab nyílpuskát tulajdonítottak el összesen 843.000 Ft értékben. Rongálással 60.000 Ft kárt okoztak. A nő elkövető a társait az autóban várta, majd – miután azok az eltulajdonított tárgyakat a csomagtartóba bepakolták – hazaszállította őket.

Ezt követően, 2020. február 19-én 03 óra körüli időpontban a nő ismét a Süttő területén lévő Szitli dűlőbe szállította ugyanazon férfi társait, akik ablakbetörés és ajtóbefeszítés módszerével megkíséreltek bejutni egy borospincébe, azonban a hangosan megszólaló riasztó miatt a helyszínről elmenekültek, ezért nem tulajdonítottak el semmit.

Az Esztergomi Járásbíróság az ügyészség indítványáról a gyanúsított meghallgatása alapján döntött. Az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte a gyanúsított telekommunikációs eszköz használatával történő meghallgatását, ezért a gyanúsítottnak a bíróság épületébe történő előállítására nem volt szükség.

Az ügyészség indítványa eredményes volt, mert az Esztergomi Járásbíróság  a gyanúsított letartóztatását 2020. május 3. napjáig elrendelte, mert fenn áll annak a veszélye, hogy szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást veszélyeztetné,  valamint újabb bűncselekményt követne el.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top