Ismét letarolták a sárisápi buszmegállót

Ismét letarolták a sárisápi buszmegállót

Hírek, Kék hírek Comments Off 563

Másfél hónapja számoltunk be arról, hogy Sárisápon, a régi bányánál található fából épített buszmegálló váróépületébe egy ittas sofőr belehajtott. Február 19-én este, a felújított buszmegálló ismét egy gyorshajtó áldozata lett.

Megkerestük a rendőrséget a február 19-ei esettel kapcsolatban. Gányai Balázs rendőr hadnagy elmondta, hogy hozzájuk nem érkezett bejelentés, így a rendőrök nem mentek ki a helyszínre. Információink szerint a vétkes sofőr az önkormányzatnak megtéríti a kárt.

A január 3-ai eset során a vétkes sofőr egy balra ívelésű útkanyarulatban megcsúszott, elvesztette az uralmát a gépjármű felett, ezáltal letért az útról és a buszmegálló váróépületének, majd egy kerítésnek ütközött. Az autós tovább akart hajtani, ezért még néhány száz métert megtett, viszont az autója sérülése miatt az olaj teljes egészében az úttestre folyt. A nála alkalmazott alkoholszonda pozitív lett.

Február 20-án, Sárisáp Község Önkormányzata felhívást tett közzé a sarisap.hu oldalon, ahol felhívják a vezetők figyelmét a sebesség betartására.

A sárisápi önkormányzat felhívása:

„Tisztelt Autósok!

Sárisáp lakott terület! Községünkben jelentősen megszaporodtak a be nem tartott sebességkorlátozásból, az időjárási körülmények figyelmen kívül hagyásából, vagy a türelmetlenségből adódó balesetek. Az elmúlt egy hónapban a régi bányánál álló buszmegállónkat második alkalommal tarolták le gyorshajtás következményeként. Az elsőbbségadás elmulasztása miatt autók törték egymást. A zebrák mellett várakozó, vagy azon áthaladó gyalogosok mintha nem is léteznének. Az utcákon parkoló autók kerülgetése sokszor életveszélyes helyzeteket teremt. Szerencsére ez idáig kizárólag anyagi kár keletkezett. 

De mit éreznénk, kit hibáztatnánk akkor, ha valaki várakozott volna a buszmegállóban? Ha valaki maradandó sérülést szenved az autóban? Ha egy kisgyermek az óvoda előtti zebrán…?

Sárisáp lakott terület! Tele hús-vér emberekkel! Óvodába sétáló gyerekekkel, iskolába tekerő diákokkal, vásárolni igyekvő nagyival, orvoshoz rohanó szülőkkel. Velünk.

Sárisáp lakott terület! Az autók legfeljebb 50 km/h-val közlekedhetnek! A 30-as táblánál 30 km/h-val! A zebránál a gyalogosnak van elsőbbsége! Az utca nem parkoló! Gyakoroljuk! Mindenkit hazavárnak. Mindenkit hazavárunk.”

Fotók: 1119-es út Facebook csoport (február 19-ei baleset)

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top