Letartóztatásban marad a kiskorú késelő

Letartóztatásban marad a kiskorú késelő

Esztergom, Hírek, Kék hírek Comments Off 53

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség indítványára a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája meghosszabbította a letartóztatását annak a 13 éves lánygyermeknek, aki 2019. december 29. napján egy esztergomi gyermekotthonban hátba szúrta 15 éves iskolatársát.

A megalapozott gyanú szerint a 13 éves gyanúsított 2019. december 29. napján 17 óra 30 perc körüli időben az egyik esztergomi gyermekotthonban előzmény nélkül egy alkalommal, egy 11,5 cm pengehosszúságú késsel a jobb lapocka alatti részen hátba szúrta iskolatársát, aki a rendelkezésre álló adatok szerint ennek következtében súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Az igazságügyi gyermekpszichiáter szakértő elsődleges véleménye szerint a gyanúsított a bűncselekmény elkövetésekor rendelkezett a bűncselekmény következményeinek felismeréséhez szükséges belátással és beszámítási képességgel, így az általa elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt büntethető.

A gyanúsított ezt a bűncselekményt felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt folyamatban lévő büntetőeljárás hatálya alatt követte el.

Mint ahogyan arról korábban írtunk, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség indítványával egyezően a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája a gyanúsított letartóztatását egy hónap időtartamra elrendelte, tekintettel arra, hogy vele szemben fennáll a bűnismétlés veszélye, valamint az, hogy szabadlábon hagyása esetén más személyt jogellenesen befolyásolna.

A főügyészség indítványt tett a gyanúsított letartóztatásának további három hónappal, 2020. április 30. napjáig történő meghosszabbítására, tekintettel arra, hogy a gyanúsítottal szemben továbbra is fennáll a bűnismétlés és a jogellenes befolyásolás veszélye, ezen túlmenően a büntetőeljárás lefolytatása vele szemben továbbra sem ütközik akadályba.

A Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája az indítványnak helyt adott és az indítványban foglaltak szerint meghosszabbította a terhelt letartóztatását.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top