Kategóriák: Hírek

Álláskeresés a téli időszakokban

A karácsonyi és újévi leállás és pihenő után újra indul az élet. A cégek termelései újra belendülnek, ismét a maximális sebességre és kapacitásra kapcsolnak. Ezzel együtt pedig megjelennek az új álláslehetőségek és munkaerő igények a cégek részéről.

A TatabányaÁllás weblap ebben segít nekünk. A város állásait és az ott működő cégek álláslehetőségeit kínálja nekünk. Önéletrajzunk feltöltésével pedig online képesek vagyunk jelentkezni is rájuk.

Az álláskeresés sosem egyszerű. Minden cég a megfelelő embert keresi és ez gyakran sok időt vesz igénybe. Az álláskeresők begyűjtése, rendszerezése, majd az ő állásinterjújuk megtartása és végül a kiválasztás egy időigényes és lassú folyamat. Ezt gyakran mi is érzékelhetjük bőrünkön, hogy lassan jeleznek vissza a megpályázott pozíciókról. Érdemes ezért több helyre is beadni önéletrajzunk, hogy ezzel is növeljük az esélyünket. A várakozási időnket növelheti, ha az ünnepek előtt vagy közötte jelentkeztünk, hiszen ezek nagyeséllyel csak a következő évben kerülnek feldolgozásra és nem kizárt, hogy csak az év első hónap második felében kapunk bármilyen visszajelzést.

Ez kereső oldalról számunkra ez nem előnyös, hiszen a mi elvárásunk, hogy gyorsan a megfelelő állást találjuk meg. Cég oldalról pedig a már említett megfelelő kolléga megtalálása a cél, ami viszont időt vesz igénybe.

Ilyenkor érdemes türelemmel lennünk, és ha pár héten belül semmilyen visszajelzést nem kapunk, akkor érdeklődni a cégnél. De fontos, hogy tisztelettel és nyugalommal keressük fel őket.

Megosztás