Meghosszabbították a dílerek letartóztatását

Meghosszabbították a dílerek letartóztatását

Esztergom, Hírek, Kék hírek Comments Off 205

Az Esztergomi Járási Ügyészség a bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt folyamatban lévő ügyben a letartóztatásban lévő hét gyanúsított kényszerintézkedésének hosszabbítását indítványozta.

A gyanú szerint három férfi 2018. évtől, azt követően, hogy saját kábítószer fogyasztásuk során ismeretségbe kerültek kábítószert értékesítő személyekkel, maguk is kábítószert kezdtek értékesíteni, ennek során egymás szervezett tevékenységéről tudva, azt segítve, időnként közösen, időnként külön-külön kábítószereket vásároltak, majd értékesítettek tovább Esztergomban és környékén. Az egyik férfi esztergomi lakóhelyén 2019. november 8. napján növényi törmeléket, masszát, fehér port, tablettákat, és szennyezett dohányőrlőt  foglalt le a nyomozó hatóság, a lefoglalt anyagok a gyanú szerint kábítószert tartalmaznak. A gyanúsítottak egyike az építőipari munkákból származó alkalmi jövedelme mellett családi tulajdonban lévő ingatlan hitelének törlesztésére használta fel a kábítószer értékesítéséből származó bevételt. Ennek a férfinak a lábatlani lakóhelyén a nyomozó hatóság bruttó 45,3 gramm tömegű növényi törmeléket és bruttó 500 gramm tömegű port foglalt le. Ennek a férfinak a nő élettársa a kábítószerek értékesítésében maga is részt vett, több alkalommal jelen volt a kábítószerek átadásánál, az élettársa telefonját kezelte, hívásait fogadta, a megrendeléseket számára közvetítette, valamint társának a kábítószer értékesítéséből adódó kintlévőségeit, másokkal szembeni anyagi követeléseit adminisztrálta.Egy másik gyanúsítottól a nyomozó hatóság táskában bruttó 88,9 gramm tömegű, részben kiadagolt növényi törmeléket és a kábítószer adagolásához használatos digitális mérleget foglalt le.

Két férfi 2019. év során úgy döntött arról, hogy a kábítószerek fogyasztása mellett azok  értékesítését is végzik. Egyikük egy alkalommal mintegy 15-20 darab extasy tablettát is értékesített oly módon, hogy abba bevont egy másik elkövetőt is, és a hasznon megosztoztak.

A társaság hetedik tagja 2019. év során 2 alkalommal, alkalmanként 50 gramm mennyiségben vásárolt speedet, majd azt alkalmanként 90.000,- Ft-ért adta tovább. Ennek a férfinak a lakóhelyén a nyomozó hatóság összesen bruttó 22,49 gramm tömegű, nejlontasakokba kiadagolt növényi törmeléket, csomagolóanyagokat és kábítószer őrlőt foglalt le.

Az ügyészség indítványára a nyomozási bíró két egymást követő napon hat férfi, és egy nő  letartóztatását rendelte el, mert megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén a bizonyítást veszélyeztetnék, valamint a bűnismétlés veszélye is fennáll.

Az ügyészség szerint a letartóztatás elrendelésekor megállapított okok továbbra is fennállnak, ezért mind a hét gyanúsítottal szemben indítványozta a kényszerintézkedés határidejének három hónappal történő meghosszabbítását.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top