Megverte lakótársát, mert azt feltételezte, hogy meglopta

Megverte lakótársát, mert azt feltételezte, hogy meglopta

Esztergom, Hírek, Kék hírek Comments Off 109

Két évet kaphat az a visszaeső férfi, aki lakótársát italozás közben megverte, mert azt hitte, hogy meglopta őt. A férfit korábban már elítélték lőfegyverrel való visszaélés büntette miatt.

A vádlott és sértett 2018. december közepétől lakótársak voltak egy esztergomi lakásban, ahol 2019. január 2. napján együtt italoztak. A vádlott az italozás közben észlelte, hogy nem találja 10.000,- Ft-ját és feltételezte, hogy a pénzt sértett vette el, mert ekkor a lakásban más nem tartózkodott. Emiatt a vádlott kérdőre vonta a sértettet, aki tagadta a pénz elvételét és távozott a lakásból.

A vádlott is kiment az utcára a sértett után, majd őt utolérve 2019. január 2. napján 23 óra 30 perc körüli időben a járdán ököllel több alkalommal megütötte az arcán, miközben követelte, hogy a sértett adja vissza a pénzét.

A bántalmazás folytatását az éppen arra járőröző rendőrök intézkedése akadályozta meg. A  vádlott később a pénzt megtalálta a lakóhelyén két ágy közé becsúszva. A sértett a vádlott bántalmazása eredményeként 8 napon belül gyógyuló arcsérülést szenvedett, de magánindítványt nem terjesztett elő.

A vádlott büntetett előéletű, őt a bíróság lőfegyverrel visszaélés büntette miatt 2018-ban végrehajtásában 2 év 6 hó próbaidőre felfüggesztett 2 év börtönbüntetésre ítélte.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy amennyiben az előkészítő ülésen a vádlott a bűncselekmény elkövetését beismeri, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, úgy őt  a bíróság 2 év börtönbüntetésre, 4 év közügyektől eltiltásra ítélje, valamint rendelje el a felfüggesztett szabadságvesztés utólagos végrehajtását.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top