Mégsem kerülhet szabadlábra óvadék ellenében a csolnoki gyilkos

Mégsem kerülhet szabadlábra óvadék ellenében a csolnoki gyilkos

Csolnok, Hírek, Kék hírek Comments Off 189

Korábban írtuk, hogy az ügyészség fellebbezett azzal a bírói végzéssel kapcsolatban, amelyben az szerepelt, hogy az ismert csolnoki gyilkost óvadék ellenében háziőrizetbe helyezzék. Az ügyészség indítványa sikeres volt.

Az emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő ügyben a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség fellebbezése alapján eljárva a másodfokú bíróság mellőzte a nyomozás bíró végzéséből az óvadék letételére, a bűnügyi felügyeletre, és a terhelt mozgását nyomon követő technikai eszköz alkalmazására vonatkozó rendelkezéseket.

Az elkövető 2018. szeptember 28-án Csolnokon egy kocsma előtt anyagi vita közben ököllel arcon ütötte a sértettet, aki emiatt a földre esett. A szemtanúk a gyanúsítottat számon kérték, akit a sértettől távolabbra szorítottak, miközben a gyanúsított késsel a kezében kaszáló mozdulatokkal tartotta távol magától a feléje közelítőket. A sértett az elkövető felé indult, aki a késsel nagy erővel   mellkason szúrta a sértettet, aki a helyszínen életét veszítette. Az elkövető a sértettel való konfliktusát megelőzően kábítószert fogyasztott. Az elkövető a helyszínről a rendőrök kiérkezését megelőzően annak ellenére távozott, hogy többen megpróbálták visszatartani. A férfi az esti órákban úgy vezetett egy személygépkocsit, hogy szervezetében kábítószer volt. A férfival szemben, a sértett megszúrásakor, garázdaság vétsége miatt volt folyamatban más büntetőeljárás, továbbá kábítószer-kereskedelem vétsége miatt őt a bíróság 2 év, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte, amely még nem járt le.

Az ügyészség indítványa alapján a férfi 2018. október 01. napján elrendelt letartóztatását a nyomozás bíró bűnismétlés veszélye miatt 2019. november 01. napjáig meghosszabbította, ugyanakkor a védő óvadék megállapítására irányuló indítványának helyt adva a gyanúsított letartóztatását tízmillió forint óvadék letétele esetére megszüntette, a letartóztatás helyett bűnügyi felügyeletet rendelt el, és elrendelte a terhelt mozgását nyomon követő technikai eszköz alkalmazását. 

Az ügyészség a bíróság végzésével szemben fellebbezést jelentett be, mert az óvadék és a terhelt mozgását nyomon követő technikai eszköz egyaránt a bűnügyi felügyelet magatartási szabályai megtartásának a biztosítéka, ugyanakkor a bűnismétlés megakadályozása a bűnügyi felügyelettel nem biztosítható.

A másodfokú bíróság az ügyészség fellebbezése alapján a nyomozási bíró végzéséből mellőzte a bűnügyi felügyeletre, az óvadékra, és a terhelt mozgását nyomon követő technikai eszközre vonatkozó rendelkezéseket.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top