Fizetés nélkül hozta el a szarvasmarhákat Sárisápról

Fizetés nélkül hozta el a szarvasmarhákat Sárisápról

Hírek, Kék hírek Comments Off 81

Az Esztergomi Járási Ügyészség nagyobb kárt okozó csalás bűntette és csalás vétsége miatt nyújtott be vádiratot egy sárbogárdi nővel szemben, aki úgy vásárolt 3 szarvasmarhát és egy vágótehenet, hogy a vételárat nem fizette ki, és az nem is állt szándékában.

A sárisápi sértett interneten eladásra hirdette meg a szarvasmarháit, erre egy ismeretlen férfi jelentkezett, és a vádlott vásárlási szándékát közölte, a sértettel a vádlott lakcímét és tenyésztési kódját közölte. Ezt követően a vádlott megbízásából 2018. november 16. napján két férfi három szarvasmarhát, majd 2018. november 23. napján egy vágótehenet szállított el Sárisápról. Az elszállított állatok két személy tulajdonát képezték.

A 3 darab szarvasmarha értéke 1.065.600 Ft, a vágótehén értéke: 328.500 Ft.

A megkötött szerződés szerint a vádlottnak az állatok elszállítását követően 8 napon belül átutalással kellett volna kifizetni a vételárat, ezt azonban a vádlott elmulasztotta, a sértetteket  különféle kifogásokkal hitegette, majd elérhetetlenné vált.

A vádlottnak 2018. novemberében nem volt állandó munkahelye, nem rendelkezett az állatok megvásárláshoz szükséges készpénzzel, több, mint 10 milliós forint tartozást halmozott fel, erre figyelemmel már a szerződéskötéskor sem állt szándékában a vételár megfizetése.

A vádlott a bűncselekmények elkövetését beismerte, az eljárás során az egyik sértettnek 30.000,- Ft-ot átutalt.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat büntetővégzésben, tárgyalás mellőzésével, halmazati büntetésként végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre ítélje, továbbá a sértettek által bejelentett polgári jogi igényeknek adjon helyt, ennek részeként kötelezze, hogy kártérítésként fizessen az az egyik sértettnek 1.038.900,- Ft-ot, a másik sértettnek 355.200,- Ft-ot.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Fotó: illusztráció

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top