Súlyosbították a visszaeső verekedők ítéletét

Súlyosbították a visszaeső verekedők ítéletét

Esztergom, Hírek, Kék hírek Comments Off 82

Súlyosbították azoknak a férfiaknak a börtönbűntetését, akik egy kocsmáros vertek meg Esztergomban. Az egyikük még egy hajléktalant is felpofozott a buszpályaudvaron.

Két férfi 2017. március 3-án Esztergomban egy kocsmában italoztak, ahol egy ismerősük megkérte őket, hogy menjenek vele egy másik sörözőbe, mert attól tartott, hogy ott bántalmazni fogják.

A vádlottak 23 óra 20 perckor érkeztek a sörözőbe, ott a söröző tulajdonosa kiutasította a vádlottakat magával hívó személyt. A vádlottak ezért a söröző tulajdonosával vitáztak, majd tettlegesség alakult ki közöttük. Ezután a söröző tulajdonosa a vádlottakat is kiutasította a sörözőből, amelynek ajtaja előtti rácsot is behúzta. A vádlottak a rácson keresztül fenyegetőztek, a rácson keresztül próbálták megütni a söröző tulajdonosát, az egyik elkövetőnek ez kétszer sikerült is, és kétszer le is köpte a sértettet, a másik elkövető ütése is egyszer eltalálta. A sértettnek az elsőrendű vádlottól eredően 8 napon belül gyógyuló felső ajaktáji sérülése keletkezett, a bántalmazás alkalmas volt súlyosabb sérülés okozására. A másodrendű vádlottól eredően a sértettnek 8 napon belül gyógyuló homloktáji duzzanata keletkezett.

Az elsőrendű vádlott 2017. december 2-án Esztergomban a buszpályaudvaron egy hajléktalan személyt pofozott meg, majd 2018. január 10-én egy baleseti bejelentő lapot úgy írt alá okozó félként, hogy a balesetben nem vett részt.

A leírt cselekmények miatt az elsőfokú bíróság az elsőrendű vádlottat, mint többszörös visszaesőt testi sértés bűntettének kísérlete, garázdaság vétsége, hamis magánokirat felhasználása vétsége miatt halmazati büntetésként 1 év 10 hónap börtönbüntetésre, és 2 év közügyektől eltiltásra, a másodrendű vádlottat, mint többszörös visszaesőt  garázdaság vétsége és testi sértés vétsége miatt halmazati büntetésként 1 év 4 hó börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az elsőfokú ítélettel szemben, mindkét vádlott terhére, súlyosbítás végett az Esztergomi Járási Ügyészség fellebbezést jelentett be.

Az ügyészi fellebbezés alapján eljárva a Tatabányai Törvényszék mindkét vádlottal szemben súlyosbította a büntetést, az elsőrendű vádlottat 2 év 6 hó börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra, a másodrendű vádlottat 1 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Facebook hozzászólások
(C) 2017 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top