Horogkereszttel és elpusztult macskával fenyegetőzött anya és fia

Horogkereszttel és elpusztult macskával fenyegetőzött anya és fia

Esztergom, Hírek, Kék hírek Comments Off 134

Az Esztergomi Járási Ügyészség rongálás, zaklatás, személyes adattal visszaélés, rágalmazás, valamint önkényuralmi jelkép használata miatt emelt vádat egy letartóztatásban lévő esztergomi nő és a szintén letartóztatásban lévő fia ellen, akik a sértettet és családját hónapokon keresztül zaklatták, a sértett gépjárművét festékkel leöntötték, udvarukba elpusztult macskát dobtak, az ingatlan kerítésére pedig több horogkeresztet festettek.

Elsőrendű vádlottban és fiában a másodrendű vádlottban ismeretlen okból az a téves, ténybeli alapot nélkülöző feltevés alakult ki, hogy a sértett „hekkerkedik” ellenük, az interneten „mocskolja” őket. A vádlottakban ez a téves feltevés egyre jobban elhatalmasodott, meghatározóvá vált, és ezért elhatározták, hogy azt megbosszulják a sértetten. Ennek érdekében 2018. év május végétől kezdődően 2018. év augusztusáig heti rendszerességgel megjelentek a sértett munkahelyén, egy esztergomi üzletben és ott az elsőrendű vádlott szidalmazta, fenyegette a sértettet, jellemzően ribancnak nevezte. Elsőrendű vádlott a facebook és az instagram közösségi oldalakon, valamint internetes videómegosztó portálokon a sértett nevében, adatait felhasználva álprofilokat hozott létre, ily módon is megöléssel fenyegette a sértettet és családját, valamint rájuk vonatkozóan a becsület csorbítására alkalmas kifejezéseket használt.

Elsőrendű vádlott 2019. január 17. napján 8 óra és 12 óra közötti időben a sértett lakóházánál megjelent és az udvarban parkoló gépkocsit festékkel leöntötte, a gépkocsi közelébe pedig egy elpusztult macskát, valamint 2 darab papírlapot is bedobott, amelyre újságból kivágott színes betűkből fenyegető tartalmú üzenet volt ragasztva.

Másodrendű vádlott 2019. február 16. napján 14 óra 35 perc körüli időben a sértett lakóhelyénél, az udvarba egy átlátszó korsót dobott be, abban szőke színű hajszerű kóccal, valamint mintegy kétmaréknyi ötforintos pénzérmét. Az ingatlan garázsa feletti kőburkolatra és az ingatlan kerítésére pedig több horogkeresztet festett, és az ingatlan bejárati kapujánál lévő területet nátrium-hidroxiddal szórta körbe.

Másodrendű vádlott a rongálással 2.769.309,- Ft összegű kárt okozott a sértettnek.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a büntetlen előéletű vádlottakkal szemben felfüggesztett szabadságvesztés büntetést szabjon ki, valamint a sértett polgári jogi igényének adjon helyt.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top