Felfüggesztettet kaphat a kegyetlen dorogi anyuka

Felfüggesztettet kaphat a kegyetlen dorogi anyuka

Dorog, Hírek, Kék hírek Comments Off 727

Az Esztergomi Járási Ügyészség három rendbeli kiskorú veszélyeztetése bűntette miatt nyújtott be vádiratot egy anyával szemben, aki rendszeresen leittasodott, amely alatt kettő gyermekét, valamint a családba fogadás révén általa nevelt gyermeket elhanyagolta, őket többször felpofozta, előttük trágárul beszélt és jelenlétükben veszekedett, kiabált az élettársával, a vádlott magatartása a gyermekek testi, értelmi, érzelmi fejlődését veszélyeztette.

A vádlott 2016 nyarától gyakran leittasodott, emiatt dolgozni sem járt, élettársával gyakran veszekedett, kiabált és trágárul beszélt, aminek a 2002-ben és 2005-ben született két gyermeke, és a 2006-ban született, a  családba fogadott harmadik gyermek a tanúi voltak.  A vádlott ittas állapotban a dorogi lakásban a háztartást elhanyagolta, nem főzött, nem takarított, és gyakran egész nap az ágyban maradt, ezalatt a házimunkát  a kiskorú sértettek végezték. A legidősebb sértett vásárolt a sportversenyeken való részvételéért kapott pénzből élelmiszert, hogy legyen mit enniük, a testvéreinek rendszeresen készített szendvicseket az iskolába.

A vádlott a családba fogadott gyermeknek az életkorát meghaladó mennyiségű házimunka elvégzését határozta meg, ezért a sértett az iskolában fáradt volt, ugyanennek a sértettnek az iskolai felszerelését a vádlott hiánytalanul és határidőben nem vásárolta meg. A vádlott ezt a sértettet az iskolai programokra nem engedte el, nem engedte sportolni, mert arra már nem kívánt pénzt kiadni.

A vádlott 2017. februárjától hetente 2-3 alkalommal pofonvágta a sértetteket, velük ok nélkül kiabált. A sértettek a vádlott fokozott ittassága, elhanyagoló és agresszív magatartása miatt zárkózottakká, visszahúzódókká váltak. 2017 tavaszán, a húsvéti szünetben a vádlott és élettársa Spanyolországba távoztak, a sértettek felügyeletét a vádlott csak az iskolai szünet idejére oldotta meg, ezt követően két-három napig az akkor 14, 11 és 10 éves sértettek egyedül tartózkodtak a lakásban, magukról gondoskodtak, így jártak iskolába. 

A vádlott a gyermekek előtt veszekedett az élettársával, a vita gyakran tettlegességig fajult, ilyen alkalmakkor a sértettek a szobájukba menekültek, hogy ne hallják és lássák a történteket. 2017. június 11-én két alkalommal is verekedés volt az ittas vádlott és élettársa között a dorogi lakásban, melynek tanúi volt két gyermek, akik közül az egyik a rendőrséget  értesítette. Ezt követően a vádlott külföldre költözött, és a sértettek ellátásáról anyagilag sem gondoskodott.

A vádiratban az ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság a bűncselekmény elkövetését beismerő, ezidáig büntetlen vádlottat végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top