A kipufogó zaja miatt verekedtek össze

A kipufogó zaja miatt verekedtek össze

Esztergom, Hírek, Kék hírek Comments Off 346

A kipufogó zaja miatt lett ideges a lakó egy esztergomi társasházban. A két férfi szóváltásba keveredett, amely végül verekedésbe torkollott. A vádemelés szerint tettüket pénzbüntetéssel, illetve próbára bocsájtással megúszhatják.

Az Esztergomi Járási Ügyészség az elsőrendű vádlottal szemben garázdaság vétsége és könnyű testi sértés vétsége, a másodrendű vádlottal szemben garázdaság vétsége miatt nyújtott be vádiratot.

A vádirat szerint az elsőrendű vádlott 2018. szeptember 7. napján 13 óra 55 perckor egy esztergomi társasház parkolójába érkezett személygépkocsival. A másodrendű vádlott a társasház földszintjén lakik, őt az elsőrendű vádlott társasház előtti parkolása az általa használt gépjármű kipufogójának hangja miatt zavarta, ezért a másodrendű vádlott a földszinti lakásának a teraszáról trágár szavak kíséretében szóvá tette a parkolást. A vádlottak kölcsönösen szidalmazták egymást, ennek során az elsőrendű vádlott felszólította a másodrendű vádlottat, hogy jöjjön ki a lakásából hozzá.

A másodrendű vádlott egy járását segítő sétabottal ki is ment a parkolóba, ahol trágár szavakkal illette az elsőrendű vádlottat, aki őt folyamatosan „gyere” felszólítással hívta. A társasház előtti füves területen a másodrendű vádlott a földről egy kisebb méretű követ vett fel, és azt kis erővel a másodrendű vádlott és az általa használt gépjármű irányába dobta, a kő eltalálta a gépjármű hátulját. Ezt követően a másodrendű vádlott megfordult, és a helyszínt elhagyni készült, azonban az elsőrendű vádlott feldühödve a történteken a másodrendű vádlott felé indult, aki a támadás kivédésére a sétabotját a magasba emelte és azzal egy alkalommal az elsőrendű vádlott felemelt kezét eltalálta. Ezt követően az elsőrendű vádlott egy alkalommal erősen, ököllel mellkason és egy alkalommal, erősen, ököllel arcon ütötte a másodrendű vádlottat, aki az ütésektől egyensúlyát vesztette és a földre esett. Az elsőrendű vádlott a helyszínre érkező, a másodrendű vádlott feleségét is egy alkalommal ököllel arcul ütötte, miután az közölte, hogy kihívja a rendőrséget. A másodrendű vádlott a feleségét ért ütésen felháborodva a kezében lévő sétabotot magasba emelte, azzal az elsőrendű vádlott felé indult, aki őt ismételten megütötte, ettől a másodrendű vádlott a földre került.

A másodrendű vádlott általi bántalmazás következtében az elsőrendű vádlott és felesége 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el, közülük a sértett nő terjesztett elő magánindítványt.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével járjon el, büntetővégzésben az elsőrendű vádlottat pénzbüntetésre, a másodrendű vádlottat próbára bocsátásra ítélje.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top