Halált okozó testi sértésbe torkollott a közös pálinkázás

Halált okozó testi sértésbe torkollott a közös pálinkázás

Hírek, Kék hírek, Komárom-Esztergom Comments Off 219

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség egy férfival szemben halált okozó testi sértés bűntette, egy másik férfival szemben segítségnyújtás elmulasztása vétsége miatt nyújtott be vádiratot. Az eset a megyénk egyik településén történt.

Az elsőrendű vádlott és a sértett férfi 2018. április 1. napján egy komárom-esztergom megyei településen, az elsőrendű vádlott lakásán, a délelőtti óráktól együtt homokfúvót szereltek, közben összesen másfél liter pálinkát ittak meg együtt. Az esti órákban áthívták magukhoz a másodrendű vádlottat. A sértett és az elsőrendű vádlott veszekedtek egymással, ennek során elsőrendű vádlott lefogta a sértettet, majd birkóztak egymással.

Ezt követően az elsőrendű vádlott győzködte a barátait, hogy ő „ütőképes”, melynek illusztrálására egy alkalommal jobb öklével a plafonba ütött, amelytől az átszakadt. A sértett a másodrendű vádlottat provokálta, kérte őt, hogy üsse meg, ám másodrendű vádlott erre nem volt hajlandó, mire sértett ütötte meg a másodrendű vádlottat, aki az ütést nem viszonozta, ezután sértett lenyugodott.

Ilyen előzmények után az elsőrendű vádlott a sértettet arra hívta fel, hogy őt üsse meg, amilyen erősen csak tudja. A sértett erre ököllel megütötte a jobb arcfelén az elsőrendű vádlottat, aki az arcát még oda is fordította az ütéshez. Ezután az elsőrendű vádlott lendületből, nagy erővel, ököllel, legalább 10 alkalommal megütötte a sértett arcát, illetve fejét. A sértett az ütésektől eldőlt, eszméletét vesztette.

A vádlottak együtt kihúzták a sértettet az udvarra, ott egy hordónál megmosdatták, de sértett nem tért magához. A vádlottak a sértettet visszahúzták a szobába, ott egy kanapénak döntve ültették le, majd a sértettet magára hagyva a szobából távoztak. A szobába mintegy 10 perc elteltével tértek vissza, ott azt észlelték, hogy a sértettnek már nem vérzik az orra, és a levegőt is tisztábban veszi. Az elsőrendű vádlott a sértettet az ágyra fektette, és megnyugtatta a másodrendű vádlottat, hogy a sértettnek nem lesz baja, ezért a másodrendű vádlott az ingatlant úgy hagyta el, hogy orvosi segítséget nem hívott a sértetthez.

Az elsőrendű vádlott a sértettnek olyan súlyos koponyasérüléseket okozott a bántalmazással, hogy emiatt az éjszakai órákban meghalt, ezt az elkövető másnap hajnali 5 órakor észlelte.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a Tatabányai Törvényszék az elsőrendű vádlottat börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra, míg a másodrendű vádlottat próbára bocsátásra ítélje, amennyiben az előkészítő ülésen a vádlottak a bűncselekmény elkövetését beismerik, úgy az elsőrendű vádlottal szemben a szabadságvesztés mértékét 4 évben, míg a másodrendű vádlottal szemben a próbára bocsátás tartamát 2 évben állapítsa meg.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top