Egy hónapra hűvösre kerültek a Facebook-os zaklatók!

Egy hónapra hűvösre kerültek a Facebook-os zaklatók!

Esztergom, Hírek, Kék hírek Comments Off 241

Az Esztergomi Járási Ügyészség indítványozta egy férfi és egy nő letartóztatását amiatt, mert a sértettet több hónapon át zaklatták, ennek részeként több bűncselekményt, így a zaklatás vétségét, többrendbeli személyes adattal visszaélés vétségét, az önkényuralmi jelkép használatának vétségét is elkövették, továbbá a nőt a vele szemben elrendelt távoltartás sem tartotta vissza a zaklatás folytatásától.

A gyanúsítottak (anya és fia) 2018. május végétől 2018. augusztusáig heti rendszerességgel megjelentek a sértett esztergomi munkahelyén azért, hogy a sértettel személyes kapcsolatot teremtsenek. Az elkövetők közül a nő a sértettet bántalmazással fenyegette meg. A nő elkövető 2018. október hónaptól különböző közösségi profilok felhasználásával, esetenként a sértett nevében valótlan profilokat létrehozva tett közzé bejegyzéseket, illetve küldött üzeneteket, amelyben a sértettet és lányát trágár jelzőkkel illette. Az üzenetek egyikében az elkövető a sértettet megöléssel fenyegette. A nő gyanúsított a sértett lányának is küldött olyan üzenetet, hogy az édesanyját megöli, továbbá házuk, autójuk felrobbantásával fenyegetőzött.

A gyanúsítottak a sértett és családtagjai nevében hamis közösségi profilokat hoztak létre, amelyre a férfi gyanúsított által a sértettről készített videofelvételeket töltöttek fel, az egyik profilon több horogkeresztet ábrázoló bejegyzést tettek közzé nagy nyilvánosság előtt.

A nő elkövetővel szemben az ügyészség indítványára az Esztergomi Járásbíróság 2018. augusztus 22. napján távoltartást rendelt el, azaz kötelezte a gyanúsítottat arra, hogy a sértettől tartsa távol magát, ugyanakkor a gyanúsított a sértett és családtagjai sérelmére a bűncselekményeket folytatta.

Az ügyészség indítványt tett az anya és fia letartóztatásának elrendelésére, mert álláspotja szerint fenn áll egyrészt a bűnismétlés veszélye, a bizonyítás megnehezítésének veszélye, valamint  az anyával szemben annak a veszélye is, hogy a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna.

Az Esztergomi Járásbíróság az ügyészség indítványainak helyt adott, és a férfi letartóztatását 2019. február 25. napján, a nő letartóztatását 2019. március 13. napján rendelte el egy hónap időtartamra.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top