Kategóriák: HírekTokod

Kétcsoportos óvoda épült Tokodon

A Széchenyi 2020 program keretében 229,5 M Ft Európai Uniós, vissza nem térítendő támogatás segítségével egy új, két csoportos óvoda épült Tokodon, amely hosszú távon biztosítja a gyermekek megfelelő elhelyezését és nevelését a településen.

Tokod Község Önkormányzata új, két csoportos óvoda építésére pályázott és nyert támogatást a TOP-1.4.1-15 kódszámú, „A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése” című felhíváson. A korábbi óvodának helyt adó épület magántulajdonban működött, ráadásul nem felelt meg a minőségi követelményeknek, A beruházásnak köszönhetően egy új, 50 férőhelyes, 2 csoportos intézményt épült, amely tornaszobával, tálalókonyhával, kiszolgálóhelyiségekkel és megfelelően kialakított udvarral várja a gyermekeket.

A TOP-1.4.1-15-KO1-2016-00019 azonosító számú projekt részeként, az építkezésen túl udvari játékok, bútorok, csoportszobai berendezések, háztartási eszközök, fejlesztőeszközök és informatikai eszközök is beszerzésre kerültek. A közterületen 7 db parkolóhelyet alakítottak ki, az udvaron pedig a személyzet is parkolóhelyeket kapott, az épületet pedig akadálymentessé tették. A 229.500.000 Ft Európai Uniós támogatás segítségével egy a XXI. századi követelményeknek és elvárásoknak megfelelő korszerű óvoda épült, amely hosszú távon biztosítja a gyermekek megfelelő elhelyezését és nevelését a településen. A projekt a megyei önkormányzat koordinációjával és támogató javaslata alapján valósult meg.

Megosztás