Kesztölcön és Nagysápon is felcsaptak a lángok

Tegnap már írtuk, hogy a kedvező hőmérséklet és a szeles idő hatására megszaporodtak a tüzek térségünkben. Február 27-én, délelőtt Kesztölcre vonultak a tűzoltók, majd délután Nagysáp külterületére siettek.

Nagy területen ég a szárazfű, az avar Kesztölc külterületén. A helyi önkéntes tűzoltók mellett Esztergomból, Nyergesújfaluról és Bajnáról érkeztek hivatásos tűzoltók, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is elindult. Az egységek egy másfél hektáros területen kezdték oltani a tüzet, amelynek oldalirányú terjedését megakadályozták. A terület további részein is eloltották már a lángokat. Munkájukat nehezítette, hogy a tűzzel érintett környék csak gyalogosan közelíthető meg.

Nagy területen, elsődleges információk szerint tizenöt hektáron ég a szárazfű, az avar Nagysáp külterületén. A nyergesújfalui hivatásos tűzoltókat követően Esztergomból és Tatabányáról is érkeztek hivatásos egységek, hogy a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett megfékezzék a lángokat. Fél négykor a tűzoltók még dolgoztak az oltáson.

Forrás: komarom.katasztrofavedelem.hu