Előzetes letartóztatásba került a bajóti halálos baleset sofőrje

Előzetes letartóztatásba került a bajóti halálos baleset sofőrje

Hírek, Kék hírek Comments Off 2221

Korábban írtuk, hogy halálos kimenetelű baleset történt a Bajót melletti pincesoron. A jármű vezetője elszaladt a helyszínről, majd később feladata magát. Kiderült, hogy engedély nélkül, alkoholos állapotban vezette az árokba a gépjárművet.

Halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntett, segítségnyújtás elmulasztása és jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság egy 23 éves dorogi férfival szemben.

P. Gergő barátaival szórakozott egy Bajót melletti pincében 2018. április 30-án éjszaka. A gyanú szerint a férfi az este folyamán alkoholt fogyasztott, ezután engedély nélkül elindult az egyik ismerőse kisbuszával, melyben öt barátja már indulásra készen várta a jármű vezetőjét, aki ekkor a gépkocsi jobb oldalán tartózkodott.

A férfi a járművel megcsúszott az út melletti meredek partoldalon, és az árokba borult. A baleset során egy fő súlyos, három személy könnyű sérüléseket szenvedett, egy 22 éves nő pedig a helyszínen életét vesztette. A sofőr ezután elmenekült a helyszínről, majd órákkal később jelentkezett az Esztergomi Rendőrkapitányságon.

A vele szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív eredményt mutatott. P. Gergőt a rendőrség gyanúsítotti kihallgatását követően őrizetbe vette és kezdeményezésére a bíróság 2018. május 2-án elrendelte az előzetes letartóztatását.

Fotók, forrás: police.hu

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top