Esztergomi lakásba tört be, a DNS minta buktatta le

Esztergomi lakásba tört be, a DNS minta buktatta le

Esztergom, Hírek, Kék hírek Comments Off 953

Az Esztergomi Járási Ügyészség nagyobb értékre, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat egy békés megyei férfival szemben.

A férfi 2016. október hónaptól kezdődően állandó megélhetést biztosító jövedelemmel nem rendelkezett, magát lakásbetörések elkövetéséből tartotta fenn.

A vádlott 2016. október 18. napján megjelent az egyik esztergomi társasházban lévő lakásnál. A férfi a sértetti lakással szemben lévő ingatlan kémlelőnyílását krémszerű anyaggal bekente azért, hogy ne lehessen kilátni, majd hengerzártöréssel a sértett lakásába bement, ahonnan ékszereket, órákat, mobiltelefonokat, laptopokat, valamint 250.000 forint készpénzt lopott el. Az elkövetési érték összesen 3.188.151 forint.

A nyomozók helyszíneléskor számos nyomot rögzítettek, ennek ellenére az elkövető azonosítása eredményre nem vezetett, így a nyomozást felfüggesztették. Hónapokkal később adat merült fel arra, hogy a betörést a vádlott követhette el, amit végül igazolt az, hogy a lakásban rögzített DNS minta a férfitól származott.

Az elkövetővel szemben a járási ügyészség börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

A férfi büntetőjogi felelősségéről az Esztergomi Járásbíróság fog dönteni.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top