Börtönbüntetést kaphatnak a dorogi társasházcsalók

Börtönbüntetést kaphatnak a dorogi társasházcsalók

Dorog, Hírek, Kék hírek Comments Off 1126

Tavaly novemberben kapták el azt a házaspárt, akik hat sértettet csaptak be lakásépítés ürügyével Dorogon. Az ügyészség most börtönbüntetés kiszabását és a sértetteknek való kárkifizetés teljesítését indítványozta ellenük.

Az Esztergomi Járási Ügyészség nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat az előzetes letartóztatásban lévő házaspárral szemben.

Az elkövetők egy Kft.-t működtettek, és az interneten, továbbá helyi hirdetési újságban egy dorogi telken épülő lakásokat hirdettek. A házaspár a jelentkezőknek valótlanul azt állította, hogy lakóparkot építenek, a kivitelezést egy komoly beruházó végzi, illetőleg az építkezést az egyik pénzintézet finanszírozza. Ezt követően a megtévesztett vásárlók a kiválasztott lakásokra vonatkozóan 500.000-1.000.000,- Ft közötti regisztrációs díjat fizettek be a terheltek bankszámlájára.

A vádlottak célja az volt, hogy a sértettektől pénzt csaljanak ki, hiszen a telek nem volt a tulajdonukban, a beruházással összefüggésben szerződést nem kötöttek, továbbá a bankkal a projekt finanszírozására megállapodás nem született, illetőleg az építkezés megkezdéséhez szükséges engedélyeket sem szerezték be. Ezen túlmenően a párnak a projekt megvalósítására semmilyen anyagi fedezete nem volt, hiszen a cégük milliós adótartozást halmozott fel.

A házaspár a bűncselekmény elkövetése révén összesen 6.750.000 forinttal gazdagodott, a pénzt magukra költötték.

A járási ügyészség az elkövetőkkel szemben börtönbüntetés kiszabását, illetve azt is indítványozta, hogy térítsék meg a sértettek kárát.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top